Portugal dominerer listen over verdens bedste hostels ved den seneste Hoscar Awards fra Hostelworld.com, som slår fast at Portugal er det perfekte rejsemål også for rejsende på et stramt budget.


Der er gode forhold for backpackers og andre budget-bevidste rejsende i Portugal. Foto: Chris Clarke

Kåringen af verdens bedste hostels sker på baggrund af mere end 900.000 stemmer fra kunder, som i 2011 overnattede på et eller flere af de op imod 25.000 hostels i 180 lande.

Vinderne er udvalgt udfra deres samlede score inden for seks kriterier; underholdning, renlighed, personale, sikkerhed, beliggenhed og særpræg.

Især i gruppen for ’små hostels’ (maksimalt 50 sengepladser) sidder de portugisiske hostels tungt på top 10 listen i Hoscar Awards, og indtager således de fem øverste pladser. Ligeledes vinder Portugal førstepladsen i grupperne for hostels med henholdsvis 51-100 og 101-250 sengepladser.

Traveller’s House i Lissabon er desuden det første hostel nogensinde, som sikrer sig en førsteplads to år i træk. Traveller’s House imponerer ved i årets kåring, at opnå den højeste score for hele 4 af de seks bedømmelseskriterier. Det er desuden to andre portugisiske hostels, som opnår topplaceringen for de 2 andre kriterier, og dermed cementerer Portugals dominans i årets kåring.

Som vi tidligere har beskrevet her på Portugal.dk er Portugal et af verdens billigste lande for rygsækrejsende, og Hostelworld-kåringen viser, at du samtidigt kan regne med at få masser af kvalitet for dine penge i Portugal.

Kilde: Hoscar Awards