Portugal er ved den seneste udgave af de prestigefyldte World Travel Awards blevet tildelt prisen for "Verdens bedste golfdestination". Portugal har ikke alene 14 af Europas 100 bedste golfbaner men byder også på omgivelser og ikke mindst et klima, som gør landet til noget nær et golfparadis.


En golfbane tæt ved Lissabon. Foto: lele3100

En fornem udmærkelse

I rejsebranchen er god til at tildele hinanden forskellige priser, men World Travel Awards anses dog for at være det tætteste man kommer på filmindustriens Oscar-uddeling. Ved den store finaleceremoni, som blev afholdt den 30. november i Doha, Qatar, løb Portugal med fem priser.

Det er tre flere end ved sidste års prisuddeling, og udover prisen for “Verdens bedste golfdestination”, hjemtog Portugal blandt andet en pris for det arbejde
organisationen ‘Parques de Sintra – Monte da Lua’ laver for bevarelse af natur og kultur i Portugal.

Golf i verdensklasse

At Portugal kåres til “Verdens bedste Golf Destination” vil nok ikke komme som nogen stor overraskelse for golfentusiaster og folk, som har rejst i Portugal.

På mange af Portugals gode golfanlæg, har berømte banearkitekter såsom Henry Cotton, Rocky Roquemore og Arnold Palmer således gjort en dyd ud af at komplementere landskabets naturlige skønhed, hvilket er med til at gøre det en stor fornøjelse at spille golf i Portugal. Det kan næsten være svært at fokusere på spillet, når du går på baner med havudsigt omgivet af høje sandklitter eller indrammet af søer og bjerge.

Ifølge Portugals turistkontor kan du vælge mellem omkring 80 golfbaner i Portugal, som tilbyder en bred vifte af banelayouts og sværhedsgrader.

For erfarne golfspillere er især Algarve og Lissabonkysten yndet rejsemål, og banerne her indgår også i flere af de professionelles turneringer. Du kan også med fordel tage golftasken med til Madeira og Azorerne, mens Espinho nær Porto har en af Europas ældste golfbaner (1890).

Find billige golfrejser til Portugal

Den danske golfsæson er forbi, men vil du vedligeholde formen i vinter er der en bred vifte af rejsebureauer, som laver golfrejser til Portugal, hvor der kan spilles golf året rundt. Du kan naturligvis også selv arrangerer en billig golfrejse til Portugal.

Som vi fornyelig fortalte her på hjemmesiden, tilbyder Norwegian for eksempel denne vinter, at du kan medbringe din golfbag gratis på deres fly til Lissabon eller Faro.