Rejsende, der vil have sol på deres ferie til udlandet, og som samtidig vil have en billig ferie, bør rejse til Spanien og Portugal, ifølge en ny undersøgelse foretaget af Post Office Worldwide Holiday.


Algarve - et billigt feriemål. Kilde: Pascal Reusch

Portugal billigst blandt 36 lande

Undersøgelsen har beregnet prisen for en del af de genstande, som man normalt indkøber på en ferie i udlandet, såsom en flaske vand og en pakke cigaretter etc.
Specielt i Portugal kan man holde en ferie til meget billige penge, efter Vesteuropæisk standard. Her er priserne faldet 49% i løbet af de seneste 12 måneder, hvilket gør landet til det billigste feriemål på en 36-nationers liste.

Spis billigt i Portugal

F.eks. viser undersøgelsen, at en tre-retters menu, inklusiv drikkevarer, kun koster £ 32,84 i Portugal, med Spanien som det næste-billigste land med £ 36,68 for samme menu.
Af de 36 undersøgte destinationer var den dyreste Australien på £ 157,51, efterfulgt af Hong Kong på £ 138,64.

Priskrig som følge af færre rejsende

Sarah Munro, der er direktør for Post Office Travel Money, påpeger, at det især er et drastisk fald i besøgende fra lande som England, og et tilsvarende fald i det engelske pund, der har medført den ekskalerende priskrig på populære feriemål som Algarve i Portugal og den spanske Costa del Sol.

Læs mere om undersøgelsen på Post Office Travel Money´s hjemmeside