Som en del af arbejdet med at promovere sig som et europæisk rejsemål helt i top, deltog Portugal for nylig i ATM (Arabian Travel Market). Det blev i år afholdt i Dubai, og det var første gang, Portugal var repræsenteret.


Hvor feriegæster fra Nordeuropa har tendens til at foretrække Algarves varme sol, vil arabiske gæster måske være mere tiltrukket af de svalende, grønne omgivelser i Duoro-dalen? Foto: Graeme Churchard

Omkring 20 leverandører bestående af hoteller og rejsebureauer deltog ved Turismo de Portugal-boden på Arabian Travel Market, for at styrke relationerne til købere i de arabiske golflande og Indien. Det skriver nyhedssitet Travel Biz Monitor.

Stor stigning i antallet af arabiske feriegæster

Ifølge nye tal rejser flere og flere fra de arabiske golflande til Portugal. Det skyldes blandt andet, at der i dag er daglige fly med Emirates Airline fra Dubai til Lissabon.

Faktisk er antallet af besøgende fra de arabiske golflande, som tilbringer mindst en overnatning i Portugal, steget med hele 100 procent, skriver Travel Biz Monitor.

Både de arabiske golflande og Indien anses af den portugisiske rejsebranche som meget interessante markeder, der kan udvikles.

Man forventer, at der i løbet af de næste år vil være langt flere rejsende fra disse lande, der lader ferien afholde i dejlige Portugal.

Ønsker tæt samarbejde med Indien og golflandene

“Portugal søger at tiltrække nye besøgende,” lyder det fra Miguel Moraes, som leder marketingfremstødet for den portugisiske rejsebranche.

“Lande som de Forenede Arabiske Emirater og Indien dukker mere og mere op som voksende markeder for rejser og ferier i udlandet.

I Portugal mener vi, at vi kan tilbyde besøgende fra disse lande noget specielt, på grund af vores historiske forbindelse til Asien, vores åbne kultur og den varme måde, vi tager imod gæster på,” siger Moraes ifølge Travel Biz Monitor.

Han forklarer videre, at Portugal ønsker et tæt samarbejde med rejsebureauer i den arabiske verden og Indien, så særlige tilbud kan udformes til potentielle feriegæster fra disse egne af verden.

Som vi tidligere har skrevet om her på Portugal.dk, sælger Portugal sig selv som rejsemål til Indien på mange kreative måder. For eksempel via et nyligt samarbejde om en stor indisk filmproduktion, hvor nogle af optagelserne foregik i smukke omgivelser i Portugal.