I alt 656.000 portugisiske stemmer, indsamlet fra hjemmesiden for "7 Maravilhas", sms og telefon, valgte årets syv natur-underværker i Portugal mellem 7 marts og 7 september.


Landskabet omkring vulkanen på Pico er blandt årets syv natur-underværker. Kilde: Luissilveira

Lørdag d.11 september blev det endelig afsløret, hvilket syv natur-underværker, der er valgt af portugiserne ved dette års “7 Maravilhas”. Sløret for hvem, der løb med sejren i år, blev løftet ved et innovativt tv-program, produceret af Franco Dragone fra Cirque du Soleil og med deltagelse af den berømte portugisiske sangerinde Mariza, som er ambassadør for konkurrencen og som optrådte sammen med 61 kunstnere.

Programmet blev udsendt fra Portas do Mar og Marinaen i Ponta Delgada på São Miguel, Azorerne.

De 7 vindere:

  • Lagoa das 7 cidades (Azorerne, S. Miguel)
  • Paisagem Vulcânica do Pico (Azorerne, Pico)
  • Floresta Laurissilva da Madeira (Madeira)
  • Parque Nacional da peneda-Gerês (Nordportugal)
  • Grutas de Mira de Aire (Midtportugal)
  • Portinho da Arrábida (Lissabon-området)
  • Ria Formosa (Algarve)

Portugal foregangsland

Den første udgave af ”7 Maravilhas” fandt sted d. 7/7 i 2007 på Estádio da Luz i Lissabon, og begivenheden betragtes som en af de største, der er blevet holdt i Portugal. Portugal var det første land i verden til at vælge landets smukkeste natur-underværker, og dette sætter Portugal på en flot førsteplads, hvad angår miljøbeskyttelse og bæredygtighed i denne henseende.

Over en halv million stemmer

Afstemningen begyndte d. 7. marts og sluttede d. 7. september og samlede stemmer direkte fra hjemmesiden 7 Maravilhas, sms og telefon. I alt indløb der 656.000 stemmer på de 21 kandidater, delt i 7 kategorier. Stemmerne kom fra hele verden og talte 2.623.239 visualiseringer af hjemmesiden .

Læs mere om konkurrencen “7 Maravilhas”.