Chokolade har en særlig betydning i den maleriske middelalderby Óbidos. Byens chokoladefestival har oplevet en stigende popularitet og betragtes i dag som den mest betydningsfulde i området samt en af de største i Europa.


Festivalen i Óbidos.

Et særligt jubilæumsår i Óbidos

Fæstningsbyen Óbidos, som ligger i smukke landlige omgivelser ca. 80 km nord for Lissabon har siden middelalderen været ”dronningens by”, da det var kongens ”bryllupsgave” til sin dronning. Byen optræder på UNESCOS verdensarvsliste. I 2011 fejrer Óbidos to særlige historiske jubilæer: byens borgs 100 år som nationalmonument samt 500 året for dronning Leonors grundlæggelse af velgørenhedsorganisationen og hospitalet ”Misericórdia de Óbidos”.

Óbidos Internationale Chokolade Festival 2011

Årets udgave af festivalen strækker sig fra d. 17. marts til 3. april og arrangørerne forudser, at omkring 200.000 gæster vil strømme til Óbidos. Byen vil i disse dage forvandler sig til en sød og festlig by med bl.a. masser af markeder, smagsprøver, en Gourmet afdeling med over 20 forskellige lækre chokoladekager og ikke mindst, forlystelser og børneaktiviteter.

Chokolade og aktiviteter for alle

Denne populære festival, der er kendt for at være fyldt med kreative aktiviteter og spændende konkurrencer, er målrettet alle aldersgrupper med ”søde” interesser.
Det franske chokolademærke Valrhona er officielle sponsor for årets festival og lover spændende overraskelser og smagsoplevelser under hele festivalen.

Denne klassiske begivenhed har et skræddersyet program med alt fra udstillinger af chokolade-skulpturer, som i år vil hædre byens dobbelt-jubilæum, mode-opvisninger, chokolade-kurser, kropsmaling, mv.

Portugals 12 bedste kokke vil være til stede og holde ”Show-Cooking” sessioner og tilberede spændende kreative retter (kød- og fiskeretter), hvor chokolade er en afgørende del af opskriften. Ligeledes vil der stå fristende chokolade-tilberedte retter på menuen hos byens restauranter.

Under arrangementet holdes der klassiske konkurrencer med bestemte emner herunder den international chokolade-opskrift konkurrence, årets portugisisk chokolatier konkurrence, chokolade-udstillingsvinduer samt smykker.

Adgangsbilletterne kan købes bl.a. på Óbidos turistbureauet, posthusene og i FNAC butikkerne.

Festivalen holdes i følgende tidspunkter:
Torsdag-fredag kl. 10.00-23.00
Lørdag kl. 10.00-23.00
Søndag kl. 10.00-20.00

Priser:
Børn (6 – 11 år): € 5,00
Voksne (fra 12 år): € 7,00
1 times Chokoladekursus inkl. Bevis: € 7,50

Se mere om Óbidos Internationale Chokolade Festivalen her: www.festivalchocolate.cm-obidos.pt