I Portos imponerende ”Palácio da Bolsa”, som er byens gamle børs og oprindeligt et franciskanerkloster, afholdes d. 3.-6. marts den 8. udgave af ”Essência do Vinho 2011”, som er Portugals absolut største vin-begivenhed.


Kilde: alanant

Vin og meget mere

Arrangementet er organiseret af ”Essência do Vinho”, en private virksomhed som er specialiseret i at organisere vin-events i samarbejde med Portos handelsforening.
350 portugisiske og udenlandske vinproducenter vil præsentere over 3000 vine, og sideløbende vil der være ca. 50 tematiske aktiviteter herunder gastronomiske oplevelser, foredrag om vin og portugisiske druesorter, vin-cocktail skole, smagninger på unikke og sjældne vine, kåring af årets bedste 10 vine af fagbladet ”WINE- a Essencia do Vinho” og to ”Wine Parties”.

Mad og vin

Mange af byens fremragende restauranter kreerer tematiske menuer. Ligeledes kommer portugisiske kokke fra nogle af landets bedste restauranter og fortæller om symbiosen mellem mad og vin.
Den portugisiske brancheorganisation Viniportugal som støttes af samtlige producenter af bordvin i Portugal, har udviklet en kampagne ”Vinho a copo” (vin på glas), som lanceres i forbindelse med arrangementet. Formålet med denne kampagne er at promovere og fremme brugen af vin på glas. Kampagnen giver forbrugerne mulighed for at smage på forskellige gode vine til en fornuftig pris og er en mulighed for at nyde vin, også uden for måltiderne.
”Essência do Vinho 2011” foregår atter i den smukke tidligere klostergang, som i 2010 havde 18.200 besøgende og hvor der tilsammen blev trukket prop af 22.650 flasker vin.

Se mere om eventen her

Se mere om indgangsbilletter her

Se en spændende film om Porto og ”Essência do Vinho her”: www.essenciadovinhotv.com