Portugals sydvestlige kyststrækning er indstillet til optagelse på UNESCO's liste over verdensarv. Lykkes det, vil det være tredje gang inden for de sidste tre år at Portugal kommer på den prestigefyldte liste.


Ponta de Sagres i det sydvestlige Portugal. Foto: Peter Glyn, Creative Commons.

Enestående kyststrækning i Portugal

Det er kyststrækningen mellem Sines og Burgau, som er indstillet til UNESCO’s verdensarvsliste. Denne strækning er ifølge UNESCO en af de sidste kyststrækninger i det sydlige Europa, som endnu er relativt uberørt. Kystens særprægede geologi har ikke blot skabt gode betingelser for mange sjældne dyre- og plantearter, men også landskaber der er kendt for deres barske skønhed.

Det er et råd bestående af repræsentanter fra fire kommuner i Algarve og Alentejo, som har indstillet Potugals sydvestlige kyststrækning til optagelse. Ifølge rådet vil en optagelse være med til at beskytte områdets enestående natur for eftertiden.

Vil du opleve den smukke kyststrækning selv, er en vandretur ad Rota Vicentina en oplagt mulighed.

Nedenfor kan du se en af de smukke udsigter, der venter dig på kysten mellem Sines og Burgau.

Verdensarv i Portugal

Rejser du til Portugal, kan du allerede nu besøge adskillige seværdigheder i form af historiske monumenter, byer og natur, der er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Listen inkluderer dog også mere uhåndgribelig kulturelle værdier. Senest blev den traditionelle portugisiske sangstil, Cante Alentejano, optaget på den fornemme liste. Ligeledes var Portugal i 2013 med til at få middelhavskost optaget verdensarvslisten.

Læs mere om verdensarv i Portugal på UNESCO’s hjemmeside her