Den portugisiske arkitekt og ansvarlige for Portugals pavillon ved Beijings verdensudstilling 2010, Carlos Couto, har vundet førstepræmie ved verdensudstillingen, tildelt af Bureau International des Exhibitions.


Portugal til tops indenfor design ved Expo 2010

Udvalgt mellem 42 konkurrenter

Portugals pavillon blev udvalgt mellem 42 andre udlejede pavilloner, der har en størrelse på op til 2.000 m2, mens kategorien for de større pavilloner på over 2000 og 4000 m2 blev vundet af henholdsvis Finland og Storbritannien.

Den meste innovative

Præmien gives for den bedste og mest innovative udsmykning på facaden, den bedste arkitektoniske tegning og og den bedste bygningsteknik i forbindelse med Expo 2010’s tema ”Better city, Better Life”.

Rekordstor publikumsinteresse

Udstillingen sluttede d. 30. oktober og modtog over 72 millioner gæster, hvorved den overhalede Osakas verdensudstilling i 1970 (64 millioner gæster). Siden udstillingsåbningen d. 1. maj har 5 millioner gæster aflagt besøg hos den portugisiske pavillon, det højeste antal besøgende nogensinde i alle verdensudstillinger, Portugal har deltaget i.

Kork som materiale

Arkitekten understregede overfro avisen Publico, at ”valget af kork var et godt valg, fordi den giver mulighed for at fremme de materialer, der er ret ukendte i Kina”. Portugal er verdens største korkproducent og producerer over 50 % af verdens kork-produktion. Kork findes på over 730.000 hektar i Portugal, især i Alentejo og Algarve, hvor det anvendes til en række produkter såsom isolering, vinprop, sko, møbler, tasker, gulvbelægning m.fl.

Find billeje i Algarve