Den portugisiske avis ”i” har atter fået en international pris og denne gang af ”Society for News Design”(SND), der mener, at avisen har verdens bedste design.


Ét af avisens kreative layouts, som er blevet prisbelønnet

Ung læserskare

Avisen, der blev grundlagt for halvandet år siden i Lissabon, har et oplag på 26.000 eksemplarer, sammenlignet med landets største Público på 50.000. Det særlige ved læserne er, at over halvdelen er under 45 år, samt at ca. 69 % er unge, bevidste og højuddannede læsere, der aldrig har holdt avis før. Faktisk går avisen efter et ungt publikum, der enten er under uddannelse eller lige er begyndt på arbejdsmarkedet.

Satser på kvalitet

Avisen fokuserer på politik og økonomi og indeholder en livstilssektion, der bidrager til, at den største del af læsere er fra Lissabon eller Porto. Ifølge avisens adm. direktør Carlos Galamba, skyldes avisens succes det innovative koncept, der satser på et anderledes indhold, hvor emnerne (debat, kronikker, nyhederne) behandles omfattende og er meget grundigt undersøgt, og hvor også formsproget går igennem flere leds redigering. Den grafiske præsentation udgør en størrelse magen til magasiner, så siderne kan foldes – og både design, samt layout er moderne og farverig. Avisen benytter sig af fotografer, som er landets bedste, og af kreative kunstnere, hvilket resulterer i et produkt med højere kvalitet.

Se mere om ”i” avisen her