Fredag den 11. november 2011 kl. 19.30 har du chancen for ganske gratis at høre portugisisk kormusik ved en koncert i Christianskirken med kammerkoret Musica, et af landets førende kammerkor.


Kammerkoret Musica's medlemmer. Foto: Musica

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Portugals Ambassade og med støtte fra Instituto Camões, som er en organisation til fremme af kendskabet til portugisisk kultur internationalt.

Det bedste af Portugal

Koncerten, som er delt op en en portugisisk og en dansk afdeling, vil præsentere de bedste portugisiske værker fra renæssancen, som ifølge kendere er en af de største perioder i Portugals musik.

Koret vil desuden opføre et værk skabt af Musicas portugisiske dirigent Filipe Carvalheiro, som symboliserer forbindelsen mellem Portugal og Danmark, da værket er skrevet til tekst af den danske digter Johannes Lund Madsen. Den dansk-portugisiske forbindelse understreges af at Filipe Carvalheiro siden 2009 har boet i Danmark, hvor han er aktiv som kordirigent.

Oplev portugisisk musik i Portugal

Portugal er rig på musik og kultur, og mange vil nok også nikke genkendende til Portugals melankolske nationalmusik, fadoen, der er en indgroet del af den portugisiske sjæl.

Kulturrejser Europa arrangerer flere forskellige Kulturrejser til Portugal for dig, der har lyst til selv at opleve den portugisiske kultur på nærmeste hold, herunder ikke mindst musikken.

Læs mere om Musica på korets egen hjemmeside