I oktober måned udstiller den anerkendte portugisiske kunstmaler Deolinda Fonseca og filminstruktøren Lars Brok deres symbiose mellem Fonsecas malerier og moderne 3D animationsteknik under titlen:”Fluctuations” på Lyngby Bibliotek.


Ét af Deolinda Fonsecas malerier med titlen "Step Up the New Gods"

Deolinda Fonseca, der er født i Porto, og bosatte sig i Danmark i 1979, er et kendt navn blandt kunstinteresserede i Danmark. Hun blev uddannet som billedkunstner og billedhugger på Portos Kunstakademi og har i mange år arbejdet med abstrakte malerier, silke-malerier og akvareller.
Deolinda har i løbet af sit liv i Danmark været proaktiv inden for kultur- og kunstverdenen, samt som kunstunderviser. Hun har haft mange udstillinger i andre lande udover Danmark, herunder Spanien, Luxembourg, Israel, Sverige, Norge og Belgien og har vundet mange anerkendelser og priser.

Ekspressionistisk grundform

Ifølge Deolindas hjemmeside beskriver Dr. Laura Castro kunstnerens værk således:”Igennem mange års arbejde med den ekspressionistiske grundform har Deolinda Fonseca forenet det abstrakte med det figurative, så det smelter ind i de omhyggeligt bearbejdede billeddybder. Det rene og enkle i de anvendte teknikker skaber en fin forbindelse til naturen og virkeligheden. Deolinda Fonseca’s abstrakte billeder, som kan forstås i nævnte sammenhæng, er ofte opbygget med udgangspunkt i landskabskompositionens strukturer. Derved fremtræder de som det virkeliges mulige aftryk i det abstrakte. Denne forbindelse til virkelighedens verden i Deolindas Fonseca’s værker forleder os til at søge figurer og rum, og fordi vi er præget af oldgamle indgroede synsvaner, ser vi landskaberne i dem.”

De to kunstnere har tidligere lavet en udstilling sammen, der handlede om mediemanipulation og verden efter 9/11, ”Klonede Får”, på Jyllands Postens galleri.

Udstillingen Fluctuations

  • 5. – 30. oktober 2010
  • Stadsbiblioteket i Lyngby: Gallerigangen og Balkonen.