Spillet ”Kill the Duck”, opfundet af portugiseren Andreas Vilela i december 2010, er allerede nr. 2 med over 100 tusinde downloads i Microsofts virtuelle shop ”Marketplace”.


Portugiseren Andreas Vilela har skudt papegøjen, da han opfandt spillet Kill the Duck

Opfundet efter samtale med bror

Den 22 år gamle Andreas Vilela, der er uddannet datalog og er i gang med en kandidatuddannelse på Trás-os-Montes e Alto Douro universitet, beliggende i Vila Real, fortæller, at spillet blev opfundet efter en samtale med sin storebror. ”Spillet er inspireret af ”Duck Hunter”s Nintendo-spil fra 1980/1990 og har 20 niveauer, der skal overstås med succes, og man skal have et bestemt antal point for at kunne komme på et højere niveau”, udtaler Andreas Vilela, der som barn spillede med Nintendo og Gameboy, men tilføjer, at spille-verden i dag slet ikke kan sammenlignes med dengang.

Blandt Microsofts højeste antal downloads

”Kill the Duck”, der blev udviklet i november, og som i december fik Microsofts ”grønne lys”, befandt sig blot en uge senere blandt de Microsoft-spil med de højeste antal downloads. Udover at være nr. 2 som det mest populære spil på Windows Phone 7, er det også nr. 6 blandt alle Microsoft-programmer til mobile enheder. Andreas Vilela er allerede blevet inviteret til at komme i praktik i en europæisk virksomhed specialiseret i programmer til mobile enheder, men foreløbig vil han koncentrere sig om at afslutte sin kandidatuddannelse, samt perfektionere det spil han har opfundet. Han har fremtidsplaner om at udvikle nye spil og forventer, at det kan komme til at foregå såvel i Portugal som i udlandet.