Idag påbegyndes årets største cykelløb, det legendariske Tour de France, og med i gruppen af ryttere, der stiller op til start gemmer der sig et af Portugals unge stortalenter i cykelsporten, som muligvis en dag i fremtiden kan vise sig at bide skeer med de helt store navne i det store etapeløb.


Rui Alberto Faria Da Costa på vej ned ad stejl nedkørsel, forrest i billedet

Mange uden det store kendskab til cykelsport har sikkert aldrig hørt om ham; hans fulde navn er Rui Alberto Faria Da Costa, og trods sine kun 23 år betragtes Rui Da Costa som et af cykelsportens allerstørste talenter indenfor den særlige kategori, som et etapeløb udgør. Visse cykelsportskendere mener endda, at Rui Da Costa kan få sit store gennembrud i dette års udgave af Tour de France efter et godt år med 11 placeringer i top-10, herunder vinder af Trofeo Bunyola, en sjetteplads i Volta ao Algarve, en andenplads i Jours de Dunkerque og vinder af 8. etape af Tour de Suisse.

Skiftet til Caisse d´Espargne

Rui da Costas karriere fik for alvor fart, da han – efter at have kørt for Benfica et par sæsoner – tegnede kontrakt med Caisse d´Espargne, hvor han med det samme slog sit navn fast med gode resultater i Tour de Suisse, hvor han blev en samlet nr. 13. Inden da havde da Costa gjort opmærksom på sig selv ved at dominere Nations Cup som amatør.

Portugisisk stjerne i svøb

Rui da Costa er en komplet rytter, der både behersker stigningerne og har en enkeltstart, som ikke er prangende, men god nok til at gøre sig gældende i et etapeløb. Hvis han forbedrer sine enkeltstarts-kompetencer, og beholder sine skrappe evner, når det går opad, kan da Costa måske endda nå meget langt i de store etapeløb på længere sigt. Der er dog stadig lang vej endnu, hvis Rui Da Costa skal hamle op med de allerbedste ryttere ved Tour de France, hvilket der imildertid også er tid til med hans bare 23 år. Chancerne for at det går bedre end sidste år, er ihvertfald til stede, for her måtte han udgå med en brækket skulder, da det meste af Caisse d´Espargne-holdet røg i asfalten under 11 etape. Vi krydser fingre for, at Rui da Costa ikke kommer ud for nogen styrt i år og opnår et godt resultat.

Du kan læse mere om Rui da Costa på Caisse d´Espargnes hjemmeside

Du kan læse mere om årets Tour de France på LeTours hjemmeside