En ny undersøgelse viser, at portugisisk nu er det tredje mest brugte sprog på Facebook efter engelsk og spansk. Dermed er portugisisk et af de hurtigst voksende sprog på verdens mest populære sociale netværk.


Foto: Ricardo Martins

Brasiliansk vækst

Det portugisiske sprogs hastige vækst på Facebook skyldes ifølge marketingsbureauet Socialbakers en stigning i antallet af brasilianske brugere. Brasilien er med 62 millioner brugere den næststørste befolkningsgruppe på Facebook efter USA (169 millioner).

Alene i løbet af de sidste seks måneder har Brasilien fået 13 millioner nye Facebook-brugere. Men potentialet er endnu større da Brasilien har verdens femtestørste befolkning, og mere end halvdelen bruger internettet.

Se listen over de 10 hurtigst voksende sprog på Facebook

Portugisisk – et internationalt sprog

I den rigtige verden udenfor Facebook er portugisisk det sjette mest talte sprog, og er modersmålet for omkring 200 millioner mennesker, heraf 11 millioner i selve Portugal, 184 millioner i Brasilien og omkring 5 millioner i de tidligere portugisiske kolonier i Afrika og Asien.

Facebook kan indtil videre bruges på 70 forskellige sprog. Der er cirka 3 millioner danske Facebook-brugere.

Har du selv lyst til at forsøge dig med nogle portugisiske fraser på din næste ferie i Portugal? Så tag et kig i vores palør, hvor blandt andet du finder alt, hvad du skal bruge for at klare dig på restauranten, markedet eller hos bageren.