Efter nogle svære år ser det nu ud til, at turismen i Portugal har gjort et bemærkelsesværdigt comeback, der kommer hele landet til gode.


Porto, en af byerne med størst fremgang i turisme. Foto: Mário José Martins, Creative Commons.

Stærkere brand giver fremgang

Den seneste opgørelse fra det nationale statistikinstitut viser, at 2013 overordnet set var et rekordår for turisme i Portugal med mere end 14 millioner besøgende – en stigning på 4,2 procent i forhold til 2012.

Det nationale portugisiske turistkontor har de senere år gjort en indsats for i højere grad at promovere destinationer udover hovedstaden Lissabon, og det ser således ud til nu at bære frugt.

“Alle regioner i Portugal oplevede [i 2013] en fremgang i overnatninger,” siger Jayme Simoes fra det nationale turistkontor til Travel Weekly. “Porto og Alentejo havde den største fremgang med op til henholdsvis 29 og 14,6 procent flere gæster”. Lissabon er dog stadig Portugals mest populære by med en vækst i overnatninger på 8,4 procent i forhold til 2012.

Blandt andet rejsende fra Nordamerika har i stigende grad fået øjnene op for Portugal som rejsemål. Opgørelsen viser således en vækst i amerikanske hotelgæster på 16,4 procent og en øgning i indtægt på 21 procent i 2013.

Lave priser og store oplevelser

Ifølge Jayme Simoes tiltrækkes amerikanske rejsende ligesom andre besøgende især af det lave prisniveau i Portugal sammenlignet med mange andre populære europæiske rejsemål. Dertil kommer naturligvis det milde klima, der i kombination med et væld af historiske og kulturelle seværdigheder i hele landet gør Portugal til et enestående rejsemål.

Amerikanerne nyder desuden godt af forbedrede direkte flyforbindelser til Portugal, hvor blandt andet SATA Airlines nu flyver fra Boston til Lissabon.

Portugisiske destinationer har de senere år modtaget adskillige priser og kåringer. Porto, som fremviser stærk fremgang i besøgstal, modtog for eksempel både i 2012 og 2014 den europæiske forbrugerpris for Bedste Europæiske Destination. Ligeledes er Portugal for andet år i træk netop kåret til det bedste land at besøge af rejsemagasinet Condé Nast Traveller.

Læs mere om rejser til de mange forskellige destinationer i Portugal her på hjemmesiden.