Det amerikanske prestigefyldte vinblad ”Wine Enthusiast Magasin” har kåret det portugisiske vinfirma Sogrape Vinhos som ”årets bedste vinfirma i Europa 2010” - en præmie som er betragtet af mange vin-eksperter som vin-industriens Oscar.


Sogrape Vinhos som ”årets bedste vinfirma i Europa 2010”

Dygtig produkt-branding

”Wine Enthusiast Magasin” begrunder deres valg af Sogrape Vinhos med firmaets evne til genopfindelse og fornyelse af deres image og en yderst dygtig produkt-branding, der gør at Sogrape ikke kun producerer en af Portugals bedst kendte vine verden rundt, rosé-vinen Mateus, men også evner at kreere og udvikle nye succesfyldte produkter med den høje kvalitet, der kendetegner firmaet.

I fornemt selskab

Sogrape Vinhos kan nu slutte sig til en prominent vinder-gruppe, som blandt andet rummer de amerikanske firmaer Robert Mondavi, Ernest og Julio Gallo, samt de berømte Piero Antinori og Philippine Rothschild, for ikke at glemme de to kendte vinproducenter Torres og Louis Roederer.

Familiedrevet virksomhed

Sogrape Vinhos er en familiedrevet virksomhed, som blev grundlagt i 1942 af Fernando Van Zeller Guedes og 15 venner. Målet dengang var at gøre portugisiske vine fra Douro-området kendte i hele verden og det oprindelige flaske-design blev en enorm branding-succes verden rundt, og tjente blandt andet som inspiration for soldaternes drikkedunke i første verdenskrig. Det første vigtige internationale marked i 40’erne var Brasilien, men i 50’erne erobrede Mateus’s vine det engelske marked. I dag beskæftiger Sogrape sig ikke kun med Portugal, men spreder sin produktion til Argentina (Fincha Flichman), Chile, USA, Spanien og New Zealand. Også i Afrika, Asia og Australien vinder Sogrape Vinhos stor og sikker markedsandel.

Kendte vinmærker

Blandt de kendte Sograpes-vinmærker kan nævnes: Mateus Rosé, Gazela og Planalto (vinho verde – “grønne vin”, Grão Vasco (Dão), portvin Casa Ferreirinha, Quinta do Peso (Alentejo)og Fincha Flichman (Argentina.

Læs mere om Sogrape på deres hjemmeside: www.sograpevinhos.eu