Hostelworld.com har kåret verdens bedste hostels. Kåringen er baseret på stemmer fra de over 1 million brugere, der har reserveret gennem hostelworld.com.


Udsigten fra Lisbon Lounge Hostel. Kilde: K. Kendall

Portugal i top

Valget er baseret på følgende kriterier: karakterfuldhed, sikkerhed, beliggenhed, medarbejdere, underholdning og renlighed.
Ud fra 25.000 hostels vandt Lissabons Travellers House for tredje gang, efterfulgt af Lisbon Lounge Hostel samt Living Lounge. De tre blev især præmieret på grund af deres moderne design, komfort og sikkerhed.
Men ovennævnte var ikke de eneste portugisiske hostels, der udmærkede sig. I kategorien for de bedste mindre hostels (maximum 50 senge), var der udmærkelser til Rossio Hostel og i Porto, Rivoli Cinema Hostel og Oporto Poets Hostel.

Hostels – billige og centrale

Hostels bliver for det meste foretrukket af det yngre publikum, der har et stramt budget, men gerne vil bo centralt og dele oplevelser med andre kunder. Denne form for indkvartering er ikke så privat og ”stille” som på et hotel, og som regel skal man være indstillet på at være fælles om bad- og køkkenfaciliteter, selv om en del hostels også har enkelte værelser med privat bad. De fleste inkluderer morgenmad i prisen og serverer aftensmad mod betaling. Mange sørger for aftenens underholdning eller fælles aktiviteter. I Lissabons tilfælde ligger de fleste præmierede i byens centrum ”Baixa” og har en særpræget indretning udført af lokale kunstnere og er placeret i historiske bygninger. Bygninger, der blev beordret opført af Portugals premierminister, Marquês de Pombal, efter at jordskælvet i 1755 og en efterfølgende tsunami ødelagde hele byens centrum.

Hostelworld

Den amerikanske webportal Hostelworld.com er verdensledende i lavpris-indkvartering og har eksisteret siden 1999. Organisationen har til formål at tilbyde billig indkvartering og samarbejder med over 25.000 hostels fordelt på mere end 180 lande.
Hostelworld.com og er den eneste ”low cost” indkvarteringsportal, der støtter og giver 5 % af alle reservationsgebyrer til UNICEF og har dermed indsamlet ca. 1 million dollar til denne humanitære børneorganisation.

Se mere om Hostelworld.com her: www.hostelworld.com