Gruppen Carnealentejana, der siden 1992 har satset på at producere kød fra Alentejo uden nogen form for kemiske tilsætningsstoffer, har fået ros af EU’s kødeksperter.


Carnealentejana, der producerer kød af oprindelige Alentejo-racer, får ros af EU

129 producenter i Alentejo

Gruppen, der i dag tæller 129 kødproducenter i hele Alentejo med størst koncentration omkring byen Portalegre, har siden 2002 opnået to ISO-certificeringer (lavet af Lloyd’s Register Quality Assurance), og omfatter ca. 9.500 køer og 60 stude om ugen, samt lam og sorte svin, der alle er oprindelige Alentejo-arter. Dyrene bliver opdrættet i deres naturmiljø og på den måde bliver naturressourcerne benyttet optimalt. Dyrenes ernæring består af: Græs, plantager med holm, agern, kork og om sommeren, korn. Kvægracen “Alentejo”´s ernæring er derfor sund og naturlig, dvs. uden brug af tilsætningsstoffer.

Eksport til EU og Afrika

Carnealentejanas produkter er inkluderet i EU’s liste over certificeret oprindelsessted, hvilket betyder at de er fremstillet efter faste metoder indenfor et nærmere bestemt geografisk område. Carnealentejanas produkter bliver eksporteret inden for EU og Afrika (Angola).

Gastronomisk festival i Santarem

Fra d. 16. oktober frem til d. 1. november afholdes den 30 runde af Portugals ældste gastronomiske festival i den frodige landbrugs-by Santarém, kendt for sin landbrugshøjskole, sine tyrefætninger og sin rige gotiske arkitektur, hvor der er rige muligheder for opleve og smage den traditionelle, portugisiske gastronomi og ”Petiscos” (portugisiske små retter). Carnealentejana vil naturligvis også være repræsenteret.

Find rejser til Alentejo