De danske portvin-fans går en stor dag imøde idag,d. 1 november, hvor portvinsfestivalen, arrangeret af Henrik Oldenburg, der er én af Danmarks største eksperter i portvin, finder sted på Børsen i København.


Portvinsfestivalen afholdes i Børsen idag, mandag d. 1 november

Portvinsfestival atter i luften

Festivalen blev sidste gang holdt i 2008 af det portugisiske portvins-institut og dengang frygtede mange, at denne begivenhed ville streges permanent fra Børsens kalender, men Henrik Oldenburg, der ejer Forlaget Smag, har lagt store bestræbelser i at få festivalen stablet på benene, og således vil dørene til Børsen atter åbnes mandag d. 1. november for fagfolk og forbrugere fra hele landet.

Smagssessioner udsolgt

De sidste meldinger siger, at begge smags-sessioner, som er henholdsvis kl. 16.-18 og 19.-21 til 225,- pr. person, inklusive et Spiegelau- vinglas, er udsolgt, hvilket beviser danskernes trofaste hengivenhed til portvin. Danmark er det land i verden, hvor salgsvæksten for portvin er størst og der kommer vine af den højeste kvalitet til landet.

Portvinsmiljøet oplyser, at 2010’s vinhøst startede tidligere i år og har været udover alle forventninger. Alle Douros vinproducenter ser frem til et år med høje kvalitetsvine, især portvine.

Find hoteller i Porto