Beliggende komfortabelt ved Arade-flodens munding er Praia da Rocha Algarves mest kendte og ældste feriested. Praia da Rochas cremede gule sand og varme krystalklare vand har tiltrukket turister året rundt siden 1930erne.


Praia da Rochas populære strand. Kilde: Steven Fruitsmaak

Praia da Rochas strand

Indrammet af okkerfarvede klipper og overskvulpet med et beskyttende lag Atlanterhavsvand er Praia da Rocha 2 km lange strand én af de mest fotograferede i Europa, for en stor dels vedkommende på grund af dens højarkitektoniske klippeformationer. Havet har formet de bløde klipper langs kysten i fantastiske faconer med tinder, støttepiller og huler, der flimrer med reflekterende lys.

Seværdigheder i Praia da Rocha

Promenaden på Praia da Rochas klippetop leder til Fortaleza de Santa Catarina, bygget i 1621 for at forsvare Silves og Portimão mod fjendtlige flåder.

Nattelivet i Praia da Rocha

Praia da Rocha selv er et pulserende feriested med talrige barer, restauranter, natklubber, souvenirbutikker, hoteller og lejlighedskomplekser. Der er også et første-klasses kasino direkte på stranden.

Oplevelser i nærheden af Praia da Rocha

Ved floden Arades munding, blot 3 km nord for Praia da Rocha, ligger fiskerihavnen Portimão, velsignet med en afslappet middelhavsatmosfære og med et rigt udvalg af fiske- og skaldyrsrestauranter. Kort tids kørsel mod vest ligger den maleriske landsby Alvor, hvor fundet af en boplads fra yngre stenalder med levn fra en efterfølgende romersk besættelse danner bevis for byens historiske fortid.

Du kan også læse om Praia da Rocha på Portugals officielle turistbureaus hjemmeside.