Bekvemt placeret øst for Vilamoura har Quarteira udviklet sig til at være et af Algarves allerbedste feriesteder siden opsvinget i 1970erne og 80erne.


Badestranden i Quarteira. Kilde: Photogal

Strand og golf i Quarteira

Med sikre badeforhold og en lang sandstrand, der strækker sig praktisk talt uafbrudt hele vejen til Faro er Quarteira mest populært hos ferierende i sommermånederne, og også for golfspillere i lavsæsonen.

Promenade og gode restauranter i Quarteira

Sammen med stranden er Quarteiras hovedattraktion den lange promenade, afgrænset af raslende palmer, blomstrende hibiscus og hvide og lyserøde nerier. Om aftenen er denne behagelige gangsti ved vandet fyldt med en endeløs strøm af familier og par, der inspicerer restauranternes menuer, der alle byder på friskfanget fisk købt direkte på Quarteiras lokale marked.

Golf og marked i nærheden af Quarteira

Quarteira ligger i bekvem afstand fra flere mesterskabs-golfbaner, inklusiv Old Course ved Vilamoura og Royal Course ved Vale do Lobo. 15 km inde i landet ligger Loulé, et af de mest interessante steder i Algarve. Ud over sognekirken fra det 13. århundrede er byens ugentlige sigøjnermarked om lørdagen en kæmpe attraktion for besøgende, som lige snupper en blondedug, sko, lertøj og læderbælter og tasker med til familie og venner derhjemme.