Selve byen Monte, hvor det charmerende 5-stjernede Quinta Mirabele har hjemme, ligger knap 4 km oppe i bjergene, som omgiver Funchal. Monte er kendt for sin fantastiske botaniske have, der har bevaret sin oprindelige form og er fyldt med pragtfulde gamle træer, kunstfærdige stier, springvand og eksotiske blomster. Gør som de velhavende, aristokratisk turister gjorde i begyndelsen af 1900-tallet – tag en spadseretur rundt i haven og føl dig hensat til en tid, før verden gik a lave.


Udsigt over Funchal på Madeira fra Quinta Mirabela Kilde: Hideaways blog

Quinta Mirabela blev opført tilbage i 1888 i en stil, der var typisk for både tiden og for den måde, man på Madeira opførte quintaer. I dag fremstår ejendom gennemgribende renoveret uden at have mistet den historiske atmosfære. Her kan gæsterne nyde den charmerende have og den uforglemmelige udsigt ud over Funchal – det er en lise for sjæl og øjne at slå sig ned på terrassen og bare lade alle indtryk fæstne sig på nethinden.

Hotel Quinta Mirabela har i alt 24 værelser – 10 standard og 14 superior. Alle værelserne er smukt møbleret og er udstyret med aircondition/opvarmning, kabel-TV, minibar, safetybox, telefon, internetadgang samt marmorbadeværelse med bad/brus, hårtørrer og badekåbe. Superiorv ærelserne har derudover balkon med udsigt over Funchal eller direkte adgang til hotellets panoramaterrasse.

På restauranten, O Refugio do Monte serveres a la carte retter både fra det spændende, lokale Madeira-køkken og mere traditionelle internationale retter. Om sommeren kan man nyde sin mad på terrassen. Stephen’s Bar er stedet for til en cocktail, et glas vin eller en kop kaffe og måske en hyggestund ved billardbordet.

Hotel Quinta Mirabela er øvrige faciliteter som swimmingpool omgivet af terrasse med solsenge og parasoller, poolbar, fitnesscenter, jacuzzi, massage, sauna og dampbad. Gratis parkering.

Ønsker du under dit ophold på Quinta Mirabela at besøge Funchal kan det gøres på flere måder. Naturligvis den traditionelle med bil, eller man kan benytte kabelbanen, der svæver hen over bjergskråningen og hustagene – sådan en tur tager omkring 15 minutter. Lidt mere specielt er det at benytte de karakteristiske slæder, der med meder af træ og kurveflettede sæder styres ned gennem gaderne af en erfaren slædeføre iført hvidt tøj og stråhat – denne tur tager blot 10 minutter og ind imellem går det stærkt!

Adresse

Quinta Mirabela *****
Caminho do Monte,
Funchal, Madeira, Portugal
Hotellets hjemmeside finder du her