Knap har Madeira været vært for den ene kulturelle begivenhed, den netop overståede, årlige jazz-festival i Funchal, før øen snart igen danner ramme for en større kulturel begivenhed, denne gang i sportens verden. Der er nu kun ca. tre uger til Madeira er vært for Det europæiske Rally Championship i de spektakulære, bjergrige landskaber på øen - og tilskuere og deltagere er allerede nu ved at forberede sig til den store begivenhed.


Rally på Madeira fra d. 5 -7 august

Madeiras største sportsbegivenhed

Madeira Wine Rally er den største sportsbegivenhed på Madeira og regionens største rally-begivenhed, som hvert år tiltrækker tusindvis af tilskuere til de bjergrige områder, hvor rallyet udspiller sig, imens de søger efter de bedste steder at se rally-bilerne, når de tordner forbi. Den første udgave af løbet blev afholdt i 1959 og i 1979 trådte løbet ind i det prestigefyldte europæiske Rally Championship. Løbet afholdes altid i slutningen af juli eller begyndelsen af august – i år afholdes det fra 5-7 august.

Det europæiske Rally Championship

Det europæiske Rally Championship er den ældste internationale konkurrence arrangeret af FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) og omfatter 10 arrangementer i 10 europæiske lande. Madeira Wine Rally er én af de vigtigste begivenheder i mesterskabet, og har haft flere store deltagere igennem historien, såsom Henri Toivonen, Massimo Biasion, Andrea Aghini og Ari Vatanen.

Opkaldt efter Madeira-vinen

Madeira Wine Rally er opkaldt efter et af de mest berømte produkter på Madeira, hedvinen, som også går under navnet Madeira-vinen, og som allerede var meget populær i Europa i attenhundretallet på grund af sin unikke aroma og smag.

Læs mere om Madeira Wine Rally