Algarvekysten er Portugals mest populære rejsemål, og den solbeskinnede kyst kan med fordel besøges året rundt. Selv om vinteren er du sikker på at komme hjem med lidt kulør, hvis du har holdt ferie på Algarvekysten. Foråret er dog det allerbedste tidspunkt at nyde såvel Algarvekysten som resten af Portugal. Det bliver allerede lunt i marts, men solen er ikke så brændende som om sommeren.


Forkæl dig selv med friskfanget hummer på Algarvekysten. Foto: Hartmut Inerle

Den skønne kyst mod syd

Algarve ligger i den sydligste del af Portugal. Kysten har ikke bare et usædvanligt lækkert, lunt og tørt klima – den er også billedskøn: Bjerge mod nord, havet mod syd og vest og Guadianafloden mod øst omgiver den populære kyst, hvor befolkningstallet stiger fra 350.000 til op mod en million i turistsæsonen.

Det er ikke mærkeligt, at turisterne elsker Algarvekysten, og at lokalbefolkningen er stolte af området. De 150 kilometer udsøgt kystlinje byder på alt fra fine sandstrande hyggeligt placeret mellem sandbanker og klipper, over glamourøse og elegante marinaer med fantastiske shopping- og underholdningsmuligheder, til nogle af Europas bedste golfresorter.

Algarve er en af golffansenes foretrukne destinationer, hvor såvel nybegyndere som garvede golfspillere kan få uger til at gå med den hæderkronede udendørssport, ofte i kombination med afslapning og solferie.

Charmerende fiskerlandsbyer

De fleste turistresorter på Algarve har tidligere været små fiskerlandsbyer, og dem er der stadigvæk en del tilbage af.

At udforske disse gamle, charmerende fiskerlandsbyer langs kysten er en vidunderlig oplevelse. De er præget af de typisk sydeuropæiske smalle gader, husene er hvidkalkede og skorstenene inspireret af mauernes (arabernes) eksotiske arkitektur.

Den lokale befolkning er venlig og imødekommende, og byerne oser af historie, med deres gamle kirker og forter, og mure under stejle klipper med fabelagtig havudsigt.

Eller hvorfor ikke tage en sejltur nedad Guadianafloden, hvor du kan finde vigtige lokale naturreservater og beskyttede områder?

Klima, arkitektur, befolkning, natur, aktiviteter – alle disse taler til Algarvekystens fordel.

Maden er heller ikke at kimse ad: Friske, grillede fisk og friske veltilberedte skalddyr sender dufte ud fra de mange hyggelige restauranter, hvor man kan spise udendørs året rundt.