De næste 12 dage kan du i Santa Maria da Feira i det nordlige Portugal rejse tilbage i tiden, når en af Europas største middelalderfestivaler løber af stablen.Viagem Medieval – oplev den levende middelalder

Middelalderfestivalen som afholdes hvert år i slutningen af juli og starten af august, har endnu en gang forvandlet den gamle del af den lille by Santa Maria da Feira til en stor friluftscene, hvor middelalderen bliver genoplivet med masser af underholdning og aktiviteter for hele familien.

På en tur rundt i den charmerende bys smalle gader kan du møde riddere i tung rustning med lange sværd, som gør klar til at dyste i drabelige turneringer, handelsfolk, ildspyende gøglere og andet godtfolk i autentiske kostumer der alle er med til at genskabe stemningen fra det trettende og fjortende århundrede.

Markeder, forestillinger og kulinariske oplevelser

Indenfor slottets mure genopføres typiske scener fra det datidens daglige liv, mens der udenfor ligeledes er en talrige dramatiske forestillinger, sjove aktiviteter, markeder og ikke mindst mulighed for at prøvesmage rigtige middelalderretter. Prøv også et af de søde brød, fogaça, som den lokale befolkning i sin tid ofrede til en lokal helgen for at slippe for pesten.

Den perfekte kulisse for en middelalderfestival

Festivalen tiltrækker normalt omkring en halv million besøgende til Santa Maria da Feira, som ligger mindre end en halv times kørsel syd for Porto.

Den gamle velbevarede bydel i Santa Maria da Feira, som domineres af slottet, er i sig selv en så fantastisk middelalderkulisse, at man trods de mange besøgende ikke behøver en livlig fantasi for at føle sig hensat til middelalderen.

Du kan finde mere information om billetpriser, program osv. på festivalens officielle hjemmeside: www.viagemmedieval.com