Rejser til Aljezur i Algarve regionen i det sydlige Portugal. Sammenlign priser på billige rejser til Aljezur og andre rejsemål i Algarve i Portugal.


Rejser til Aljezur, flot natur i Algarve

Aljezur blev grundlagt af araberne, som besatte området i en lang periode. Den oprindelige landsby lå på den stejle skrænt op mod bakketoppen, hvor der ses resterne af et nu meget forfaldent fort. Vandløbet rundt om bakkens fod var tidligere udklækningssted for malariamyg, som dog for længst er blevet udslettede. I midten af det 18. århundrede beordrede biskop Gomes af Faro bygningen af en ny kirke langt væk fra vandløbet, netop for at få folk væk fra myggeplagen.

Den bedste udsigt over dalen og de to sider af byen har man fra den mauriske ruin fra det 10. århundrede. Man kan enten gå eller køre til toppen. Ifølge sagnet indtog ridderne af Santiago under Dom Paio Peres slottet uden kamp en nat i 1249, da en maurisk jomfru åbnede porten for dem.

Strandene er en stor attraktion i området, og de er alle helt fantastiske. Lige syd for Aljezur finder man strandene ved Arrifana og Monte Clérigo. Nord for Aljezur viser et ‘praia’ skilt til Amoreira stranden. På grænsen til Alentejo er Praia de Odeceixe i en lille beskyttet bugt meget populær hos surferne.