En rejse til Azorerne, med de ni paradisiske vulkanske øer midt i Atlanterhavet, har alt hvad man kan ønske sig, når man vil væk fra tumulten og de stressende hverdage. Vil man have glæde af uberørte omgivelser og ægte gæstfrihed, så er Azorerne det rigtige valg.


Ét af de spektakulære landskaber på Azorerne, her på øen Corvo. Kilde: Luissilveira

Rejser til Azorernes spændende historie

At rejse til Azorerne bringer dig til en ø-gruppe, som har tilhørt Portugal siden kaptajn Gonçalo Velho ankom til øen Santa Maria i 1431. De efterfølgende år frem til 1460 blev de resterende 8 øer fundet og koloniseret og i 1439 blev den første by på São Miguel grundlagt. Mange af de nye besættere var flamske og jødiske familier, der flygtede fra den katolske forfølgelse i Europa og var blevet tvunget til at konvertere til katolicismen. En rejse til Azorerne giver også mulighed for at se fæstninger fra den tid, hvor øerne – som et vigtigt strategisk knudepunkt mellem Europa, Afrika og Amerika – blev hærget af forskellige fjender.

Rejser til Azorernes seværdigheder

En rejse til Azorerne byder på en spændende og alsidig oplevelse på de smukke øer med de velplejede grønne marker, og de græssende køer på markerne, der afspejler ro ligesom den afslappede og gæstfri befolkning. De overvældende kratersøer og kratergrotter, klippeformationerne, de maleriske fiskerbyer, de lokale traditioner i form af folkefestivaler og processioner (Helligåndsfester), og kursteder, som f.eks på São Miguel, gør en rejse til Azorerne til en uforglemmelig ferie. Flotte gamle fæstninger, klostre, slotte, Impérios (Helligåndskapeller på Terceira øen), og hvalsafariture bidrager også til at gøre rejsen til Azorerne til en speciel oplevelse.

For sportsinteresserede byder en rejse til Azorerne på sejlsport, golf, tennis og ridning. Gastronomien byder på enkel og sund mad tilberedt med de friske lokale råvarer, som hovedsageligt består af kød, fisk og skaldyr. Azorerne er også kendt for sine mejeri-produkter og især smør og ost fra Azorerne er populære i udlandet. Vin, dyrket på lavajord på Pico, er også velkendt og elsket blandt både portugisere og udlændinge.