Madeira og Porto Santo-øgruppen i Atlanterhavet byder på et eventyr for natur- og oplevelseselskere. En rejse til Madeira byder på frodig natur, et rigt undervandsflora og fauna samt muligheden for afslapningsferie og idylliske sandstrande i Porto Santo.


Mercado dos Lavradores, Funchal. Kilde: Luke H. Gordon

At rejse til Madeira betyder også oplevelsen af vindunderlige landskaber i den bjergrige Laurissilva skov, som i 1999 blev fredet af UNESCO. Men Madeira byder også på et alsidigt kulturelt liv samt udsøgt gastronomi, lækre vine og ikke at forglemme, et udbud af mange forskellige aktiviteter, kursteder, golf og dybhavsfiskeri.

Rejser til Madeira – rejser til træernes ø

Portugiserne ankom til Madeira i 1419/20 og straks derefter kom de første kolonister til øen, som var tæt dækket af træer, hvoraf navnet Madeira, der betyder træ, stammer fra. At rejse til Madeira og tage på ”Levada-vandring” er den bedste måde at opdage den vidunderlige natur på, der i millioner år har dækket store dele af Europa. Madeira har også været et vigtigt knudepunkt for opdagelsesrejsende og her samlede Cristovão Colombus oplysninger om sin ekspedition, der bragte ham til Amerika. Rejser til Madeira byder også på spændende arkitektoniske oplevelser, med de flotte kirker og gamle herregårde, kaldet quintas, hvoraf mange er omdannet til hyggelige smagfulde hoteller.

Oplev en spændende forhistorie, når du rejser til Madeira

I 1418 ankom portugisiske skibe til Porto Santo og et år senere til Madeira. Den frodige ø Madeira blev straks beboet af bosættere, der hjalp med at udrydde dele af den tætte skov. Hvede og sukker var det første, der blev dyrket på øen og man gik i gang med at anlægge vandkanaler i 1425. Sukker var betragtet som et krydderi og handelsmænd fra Genova, Portugal og Israel strømmede til øen. Det blev snart nødvendigt at få mere arbejdskraft for at følge med udviklingen. Slaver fra Nordafrika og de Kanariske øer var med til at udbygge komplekse vandkanaler, også kaldet Levadas til kunstvanding

Når du rejser til Madeira, besøger du også øen, der har haft en stor rolle i de portugisiske opdagelsesrejser i det 15. årh. og hvor du kan opleve de kommercielle ruter, der forbandt Funchal, Madeiras hovedby, til hele verden. I 19. årh. udbredes rygtet om Madeira som et helbredende sted for mange sygdomme og derfor rejser mange velhavende og kendte europæiske personer til Madeira for at komme på rekreationsophold. Også en del afsatte europæiske monarker valgte Madeira som deres eksil.

Oplevelser når du rejser til Madeira

En rejse til Madeira byder ikke bare på mange forskellige og spændende naturoplevelser, men også på kulturelle. De høje bjerge, de dybe dale, landskabets spændende forskelle på nord- og sydkysten, de frodige ”mini-marker” med farverige blomster ved siden af frugt og grønt. Og så de naturlige badebassiner ud til Atlanterhavet, der byder på utallige muligheder for vandsportsgrene lige fra dykning til dybhavsfiskeri.

En rejse til Madeira betyder også smagen af livets glæder i form af udsøgt gastronomi, hvor råvarer er dyrket økologisk og hvor man har havets bedste fisk og skaldyr lige ved hånden. På en rejse til Madeira kan du desuden opleve festlige grønt- og fiskemarkeder, de berømte Madeira-broderier, vægtæpper og kurveflet, som er noget af det lokale smukke kunsthåndværk. En rejse til Madeira over nytår giver desuden muligheden for at opleve verdens største fyrværkeri.

Madeira-rejser.dk er ikke et rejsebureau, men en rejseguide om Madeira med information om rejser til Madeira. I samarbejde med vores samarbejdspartnere finder vores søgemaskine billige rejser til Madeira.

  • Find rejser til Madeira, vi søger flybilletter og hotel fra mere end 500 udbydere af rejser.
  • Læs artikler om Madeira, seværdigheder, oplevelser, udflugter og gode råd.
  • Fakta om Madeira, læs om vejret, historien, transport, nyheder og meget mere.

Generelt om Madeira

Madeira er en tropisk gruppe af øer i det Atlantiske Ocean og en selvstændig del af Portugal. Øgruppen består af to beboede øer, Madeira og Porto Santo, samt to ubeboede øer. Øernes hovedstad, Funchal, ligger på Madeira og har 104.00 indbyggere.

Portugals smukkeste ø er velsignet med dramatiske landskaber og har fået øgenavnet “Atlantens Perle”. Madeira er blevet beskrevet som “en flydende have”, et navn der henviser til mange århundreders opdyrkning. Den rige vulkanske jord, det milde klima og tilpas med regn har sørget for store kontraster i landskabet. Fra dale med småsøer og åer til bjergside med vin- og bananplantager – Madeira har det hele! De frodige parker og de berømte levadaer er bestemt et besøg værd.

Uanset hvilken tid på året, du rejser til Madeira, vil du blive budt velkommen af et venligt folkefærd, gode kvalitets hoteller og ikke mindst en imponerende smuk natur. Madeira, der er dobbelt så stor som Bornholm, indbyder til mange former for ferie, så hvad enten du rejser til Madeira på vandreferie, bilferie, badeferie eller for at dybhavsfiske, vil du opleve at øen har noget at tilbyde alle, måske med undtagelse af de, der søger lange hvide sandstrande, for her må Madeira melde pas, da man kun finder sandstrande, som er kunstigt anlagte. Derimod finder du en af Europas bedste strande på Porto Santo, som tidligere beskrevet tilhører Madeira.

Madeiras klima og aktiviteter indbyder til ferie året rundt!

Madeira er verdenskendt for sine festivaler og specielt blomsterfestivalen i april, nytåret med verdens største fyrværkeri og vinfestivalen i slutningen af august og foruden festivalerne og naturen er det stabile klima og det behagelige vejr naturligvis blandt årsagerne til at folk fra hele verden rejser til Madeira og ofte flere gange om året. Fra Danmark finder man direkte fly til Madeira fra både Billund og Kastrup lufthavn, det er bl.a. flyselskabern Thomas Cook Airlines, SATA Air Acores, der flyver til Madeira. Desuden kan man flyve på charterferie med Spies og Århus Charter direkte til Madeira fra København, Billund og Århus lufthavn.

Fly og hotel, samt det lave prisniveau på Madeira

Mange tror at Madeira er et dyrt rejsemål og kun for ”gamle mennesker”, men det er fordomme som alle, der rejser til Madeira ved er forkert. Godt nok er Madeira ca. 10 procent dyrere end fastlandet i Portugal, men da Portugal er det billigste land i Vesteuropa, er Madeira stadigvæk et meget billigt rejsemål i forhold til andre kendte destinationer som Kreta, Mallorca og Sardinien. Også flybilletten kan man finde til en god pris hvis man er tidligt ude og bestiller fly i god tid. Priserne i vores fly-søgemaskine til Madeira starter fra kr. 1.500 inkl. skatter og afgifter og du kan sammenligne priser på fly fra alle rejsebureauer og flyselskaber, der flyver til Madeira.

Madeira har i de seneste år gjort meget for at hotellerne leve op til den standard, som man kan forvente og mange hoteller har derfor gennemført renovation løbende. Derfor er det intet problem at finde et godt hotel med en god kvalitet uanset om du ønsker at bo på et 3, 4 eller 5 stjernet hotel eller i feriebolig – og det til en rimelig pris. Og så var der lige det med at Madeira kun er for gamle mennesker! Gennemsnitsalderen er faktisk meget lavere end mange tror, når det gælder turister, der besøger Madeira, for selvfølgelig er Madeira ikke kendt for mange diskoteker, men der findes et særdeles godt natteliv for folk i alle aldre. Dette er nu ikke årsagen til den lave gennemsnitsalder, men derimod at folk rejser til Madeira for at vandre, cykle, bjergklatre, osv.

Glæd dig til at opleve Madeira eller måske til et snarligt gensyn – her på siden kan du online finde billige flybilletter, hoteller og billeje til din næste rejse.

Du finder informationer og rejser til Madeira hos:

  • Visit Portugal, det officielle turistbureau i Portugal
  • Madeiras turistbureau
  • Rejser til Madeira med Hideaways

    Hideaways rejser tilbyder håndplukkede hoteller og ferieboliger på Madeira. Vælg en rejse hvor alt er inkl. i prisen lige fra flyrejse, ophold på hotel eller i ferielejlighed og billeje, eller køb selv din flybillet til Madeira og find dit hideaway hos Hideaways Rejser.

  • Rejser til Madeira