Midtportugal omfatter næsten hele området mellem floderne Douro og Tejo. En rejse til Midtportugal indebærer en gennemrejse i de tre spændende og kontrastfulde provinser Beira Alta (en øvre del), Baixa (den nedre del) og Litoral (kysten).


Den romantiske by Aveiro i Midtportugal. Kilde: Husond

Der er vidunderlige bjergområder og forrygende skovområder blandet med vinmarker i dette store bukoliske landskab. Ved kysten er der fantastiske strande og romantiske byer som Aveiro, omringet af en saltvandslagune og kanaler, som er en stor oplevelse på en rejse til Midtportugal.

Mange historiske byer at besøge, når man rejser til Midtportugal

Når man rejser til Midtportugal færdes man i et meget vigtigt, strategisk handelsområde fra det 15. årh. Det bjergrige landskab inde i landet har i mange århundreder være isoleret fra resten af resten af landet, og er kendetegnet ved fæstninger, der beskyttede grænsen mod Spanien.
Inde i de bjergrige og isolerede dele af landet er der mange spor af de civilisationer, der har beboet området indtil Portugal blev grundlagt i 1139 og efterfølgende koloniseret. Jøder, der flygtede fra den spanske inkvisition i det 15. århundrede, bosatte sig her og udviklede silkeindustrien. Portugals første konger boede i Midtportugal før Lissabon blev hovedstad. Ved Leiria lod kong Dinis plante den store fyrreskov, der sikrede tømmer til den portugisiske flåde og skibene til opdagelsesrejserne i det 15. århundrede.

Rejser til Midtportugal byder på spændende seværdigheder

Rejser til Midtportugal byder på mange seværdigheder. Estrela-bjergkæden har været en overvældende naturpark siden 1976 og her ligger fastlandets højeste punkt (1993 m). I Covilhã, placeret på bjergsiden finder man Portugals første industrielle produktion af uld – en tradition, der er over 800 år gammel. Byen Viseu er kendetegnet af sin smukke katedral og Grão Vasco-museet, med Portugals måske bedste eksemplarer af renæssancemalerier, og i Belmonte finder man smukke gamle jøde-kvarterer, en synagoge og et jødisk museum.
Rejser du til Midtportugal vil du desuden finde utallige kursteder omringet af flotte naturparker som i Luso, Buçaco og Curia.

Gastronomi, når du rejser til Midtportugal

Når du rejser til Midtportugal, bringes du tættere på de berømte Dão og Bairrada vinregioner, der producerer fremragende mousserende vine. Kysten byder på maleriske fiskelejer og hyggelige mindre byer som Praia de Mira, Buarcos og Costa Nova. Udover vin finder man lækre fiske- og skaldyrsretter og ikke at forglemme Bairradas berømte stegte pattegris. Man kan rolig lade sig forkæle med alt godt fra den portugisiske gastronomi, da prisniveauet er rimeligt og gæstfriheden i top.