En rejse til Nordportugal fører til området nord for Douro-floden. Her findes Portugals største naturpark ”Peneda-Gerês”, pragtfulde strande, gamle kulturbyer og pittoreske gamle fiskelejer, som pynter kysten. Hele Nordportugal er rig på vinproduktion, der tæller portvin og naturligvis fremragende bordvine, såsom Vinho Verde og rød- og hvidvine fra Douro-dalen.


Portos historiske centrum i Nordportugal

Rejser til Nordportugals landskaber og kultur
En rejse til Nordportugal byder på en blanding af smuk historiske, kulturelle og naturmæssige oplevelser. Området er præget af mindre husmandssteder med opdyrkede vinmarker, Quintas eller mindre palæer med små kirker, kaldet Solares. Mange af disse er omdannet til private hoteller.

En rejse til Nordportugal bringer dig tæt på et fantastisk område, hvor landskabet er prydet med fabelagtige kirker, fæstninger og maleriske byer. Befolkningen, der summer af liv og gæstfrihed, er stærkt troende, og der er mange religiøse fester og processioner, hvor den keltiske hedenske arv kombineres med kristelige ritualer. Ind i landet bliver man mødt med eventyrlige middelalderbyer og Douro-dalen, hvor der produceres kvalitetsvine og portvin.

Oplev Nordportugals spændende historie

Nordportugal var en vigtig del af det romerske imperium med Braga som hovedstad. Tager man på en af områdets middelalder-ruter, der fører til Santiago de Compostela i Spanien, kan man på sin rejse støde på unikke romerske broer og også keltiske ruiner. I den yderst velbevarede middelalderby Guimarães, udråbte D. Afonso Henriques i 1139 sig selv til konge af Portugal.

Når du rejser til Nordportugal kan du vende tilbage i tiden

I den østlige del, ”Trás-os-Montes”, der er karakteriseret af højsletter og brede dybe dale, har befolkningen udelukkende levet af landbrug og handel i mange århundreder. Det er som at rejse tilbage i tiden. En rejse til denne uberørte del af Portugal bekræfter kendsgerningen af Portugals store kontraster og naturlig skønhed. Isolation og mange århundreder med dårlige vejforbindelser mod kysten og hovedstaden Lissabon, har bidraget til at skåne regionens kulturelle traditioner.

Seværdigheder, når du rejser til Nordportugal

Der er utallige seværdigheder at se, når du rejser til Nordportugal. Den varierede og frodige natur og landskabet krydset med floder og idylliske vandfald harmonerer med den atmosfære, man finder i de lokale traditioner, folkefester og markeder.
Naturparken Peneda-Gerês og generelt hele regionen er uberørt af turisme, og de velplejede og bevarede byer er en fryd for øjet. Den traditionelle gastronomi er meget alsidig og udsøgt. Kæmpe portioner er altid ledsaget af regionens friske Vinho Verde.

Interesserer du dig for vin, så er en rejse til Nordportugal et oplagt valg, fordi du her har mange muligheder for at besøge, smage og bo på charmerende vingårde samt at lære om de forskellige typer af portugisiske vine. Douro-dalen er verdens ældste markerede vinregion som sammen med den vindunderlig Vale do Foz Coa Park er med på UNESCOs verdensarvliste.