Skal du på badeferie i Portugal denne sommer? Så kan du glæde dig over, at det blå flag i år vil vejre over rekordmange af landets strande.


Praia da Falésia i Algarve. Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons.

En garanti til badegæster

Blå Flag er en international miljømærkningsordning, som giver badegæster en garanti for at stranden har rent badevand og en række faciliteter såsom livredningsudstyr og toilet. Flagene tildeles for et år af gangen og skal godkendes af både en lokal og international jury.

I år kan man i Portugal hejse det eftertragtede flag over 314 strande. Det er 15 mere end i 2015 og første gang, at der vil være mere end 300 Blå Flag-strande i Portugal.

Du er sjældent langt fra en god badestrand, hvis du befinder dig nær kysten i Portugal. Med over 55 % af landets strande godkendt til at hejse det blå flag, placerer Portugal sig i toppen af de 54 lande, som er med i ordningen.

Guide til Portugals bedste strande

Det er ikke kun de mange solskinstimer og det rene badevand, som lokker mange ferierejsende til Portugals strande. Mange kommer i ligeså høj grad på grund af de gode muligheder for at krydre badeferien med sjove vandaktiviteter. Portugal er for eksempel anerkendt for at have nogle af Europas bedste forhold for surfing.

Flest Blå Flag i Algarve

Algarve, som har landets mest populære badestrande, er igen i år regionen med flest Blå Flag i Portugal – 88.

Det er tre mere end sidste år, da strandene Amoreira Mar (Aljezur) og Rocha Baixinha (Albufeira) er med for første gang, mens Armona Ria (Olhão) gør comeback i det gode selskab.

Du kan finde et kort over alle Blå Flag-strandene i Algarve og resten af landet på den portugisiske hjemmeside for miljømærkningsordningen her