Når startskuddet lyder til Porto Maraton på søndag, forventes mindst 6.000 løbere at begive sig ud på den smukke rute ud gennem byen og langs Douro-floden. Det er ny deltagerrekord for løbet, som i år afholdes for 13. gang.


Løberne kan se frem til en flot rute langs Douro-floden. Foto: S. Hoya, Creative Commons.

Flere motionsturister til Porto

Da den første udgave af maratonløbet blev afholdt i 2004, stillede kun 312 løbere til start. Siden er løbet vokset kraftigt i omfang, og er i dag ifølge løbsdirektør Jorge Teixeira internationalt anerkendt som et ægte verdensklasses løb, som også er blevet en økonomisk gevinst for Portugals næststørste by.

Det er således ikke kun det rekordhøje deltagerantal, som vidner om, at Porto Maraton er godt på vej til at slå igennem som et af de mest populære løb i Europa. Antallet af udenlandske deltagere har gennem årene også været stigende, så feltet i år tæller løbere fra 56 lande.

At Porto således er ved at få godt fat i motionsturisterne er ikke overraskende. Løbet som fornylig fik kvalitetsstemplet “Quality Road Race” af European Athletics, har i år fået en ny rute. Løberne vil igen blive sendt på en flot tur, der blandt andet stikker op nord for Porto til Matosinhos og senere følger Douro-floden gennem Vila Nova de Gaia syd for storbyen.

Mangler du et par nye løbesko, kan du med fordel lægge vejen forbi Expo Marathon i Centro de Congressos da Alfandega do Porto. Her vil der fredag og lørdag være udlevering af startpakker til løbsdeltagere, samt talrige stande med salg af løbeudstyr i alle afskygninger.

Løb for hele familien

Sidste år løb vinderen, kenyanske Gilbert Yegon Koech, i mål efter bare 2 timer og 14 minutter. Søndag er dog ikke kun en dag for profferne og de seriøse motionister. Udover den fulde maratondistance på godt 42 kilometer kan du således også deltage i kortere løb på en mindre del af den fulde rute.

Der vil således også blive afholdt et “Family Race” på 15 kilometer og et “Fun Race” for alle aldre, hvor det ikke handler om at komme først, men bare om at have en sjov aktiv dag i Portos flotte omgivelser.

Du kan finde mere information om Porto maraton på den officielle side for løbet her