Portugal modtog sidste år for første gang over 10 millioner turister og fortsætter dermed den vækst, som har givet den portugisiske økonomi et tiltrængt løft.


Lissabon - et af Portugals mest populære rejsemål. Foto: Aapo Haapanen, Creative Commons.

Turisme løfter Portugals økonomi

En opgørelse fra det nationale statistikkontor viser, at 10,18 millioner udenlandske turister besøgte Portugal i 2015 – en vækst på 10 % i forhold til det foregående år. Derudover medførte den generelle økonomiske vækst også en stigning på 7 % i antallet af lokale rejsende til 7,3 millioner.

De portugisiske hoteller havde i 2015 en samlet indtægt på næsten 2,5 milliarder euro, og økonomer vurderer at landtes samlede turistindustri udgjorde omkring 10 % af Portugals bruttonationalprodukt.

Turismen i Portugal har oplevet vækst siden 2011 og har været et tiltrængt løft for landets økonomi i tid præget af finanskrisen. Byggesektoren har for eksempel nydt godt af, at der alene sidste år blev åbnet mere end 50 nye hoteller i Portugal. Ligeledes er mange lejligheder i blandt andet Lissabon blevet renoveret og indrettet til ferieboliger.

Masser af potentiale som ferieland

Selvom antallet af besøgende i Portugal i 2015 for første gang næsten matchede befolkningens egen størrelse (10,4 millioner), er Portugal som rejsemål stadig et lidt overset rejsemål, særligt sammenlignet med nærliggende populære ferielande. Selvom der også findes steder med mange turister i Portugal, skal du sjælden bevæge dig ret langt væk fra turistområderne for at opleve det autentiske Portugal.

Naboen Spanien modtog til sammenligning sidste år over 68 millioner besøgende, ligesom Frankrig og Italien også ligger langt foran målt på udenlandske overnatninger.

Det vurderes, at uro i ferielande som Egypten, Thailand og Tyrkiet har fået flere ferierejsende til at rette blikket mod Portugal. Mange af disse vil uden tvivl vende tilbage, når de først har fået øjnene op for hvor meget landet har at tilbyde.

Kilde: Reuters