Danske Noma har igen indtaget toppen af World’s 50 Best Restaurants listen, men også en portugisisk restaurant tog et hop op ad den prestigefyldte liste.


Albufeira er et af de mest populære rejsemål i Algarve. Foto: CTHOE, Wikimedia.

Gastronomi af høj klasse i Algarve

Restauranten Vila Joya ved Albufeira, en af Algarvekystens største feriebyer, avancerede 15 pladser til nummer 22 på årets liste over verdens 50 bedste restauranter.

Listen ‘World’s 50 Best Restaurants’, som udkom for første gang i 2002, bliver til på baggrund af stemmer fra over 900 journalister, kokke, restauratører og gourmeter fordelt på regionale juryer.

Den østrigske fødte chefkok Dieter Koschina har styret køkkenet på Vila Joya siden 1991, hvor han har formået at kombinere fantastiske lokale råvarer med nord-europæiske teknikker til lækre retter, som tiltrækker mad-entusiaster fra hele verden. Derudover er Vila Joya årligt vært for en international gourmet festival, hvor Dieter Koshina får selskab af andre top-kokke fra hele verden.

Resturanten i Algarve, som ligger i et prisbelønnet, luksuriøst boutique hotel, kan udover den flotte listeplacering som den eneste restaurant i Portugal bryste sig af to michelinstjerner.

Find flere oplysninger om Vila Joya på restaurantens egen hjemmeside

Herunder kan du se en reklame for Vila Joya.

Alsidige oplevelser i Algarve

Gourmetrestauranten Vila Joya er et godt eksempel på, at en ferie i Algarve byder på meget mere end lange, smukke badestrande. Mange kommer således for at nyde gastronomien i Algarve, spille golf eller udforske seværdigheder langs kysten eller inde i landet.

Du kan læse meget mere om Algarve og finde inspiration til din rejse i artiklerne her på Portugal.dk