I aften kl. 19.00 spilles der returopgør mellem Brøndby IF og Sporting Clube de Portugal, bedre kendt som Sporting Lissabon, på Brøndby stadion. I det første opgør vandt Brøndby højst overraskende 2-0 på Sporting Lissabons hjemmebane Estádio de José Alvalade i Lissabon – og i aften afgøres det så definitivt, hvem af de to hold, der kvalificerer sig til Europe League.


Brøndby stadion klar til aftenens store kamp

Dansk-portugisiske Sporting Lissabon-tilhængere klar til kamp

Med på lægterne er ikke kun mange tusinde entusiastiske Brøndby-tilhængere, men også tilrejsende Sporting Lissabon-tilhængere fra Lissabon, og Portugal.dk´s interne kilder siger, at omkring 100 til 150 dansk-portugisiske tilhængere fra København vil følge kampen på Brøndby stadion og gøre deres til, at Sporting Lissabon overvinder Brøndbys 2-0 føring fra første opgør. Der meldes allerede om udsolgt på nedre Faxe tribune og næsten udsolgt på øvre Faxe tribune. Der meldes i det hele taget om en særdeles heftig billet-aktivitet op til den vigtige kamp.

João Pereira skadet

Sporting Lissabons stærke højre back, João Pereira, er blevet skadet efter at han i weekendens kamp mod Maritimo stødte sammen med Sportings målmand. Pereira mistede kortvarigt bevidsheden, og er altså ikke med i kampen mod Brøndby i aften. Der er endnu ikke meldt om skader på Brøndbys hold.

Brøndby favoritter trods portugisisk “forbandelse”

Brøndby er favoritter til at gå videre hos de fleste fodbold-eksperter, da det vurderes, at det bliver svært for Sporting Lissabon at vinde med 3 mål. Der peges også på, at Brøndby har fordel af sit entusiastiske hjemmepublikum og at Sporting Lissabon ikke virker til at være helt oppe i deres øverste gear efter at den portugisiske liga begyndte. Der er dog kritikere, der mener, at Sporting Lissabon er en klasse bedre end Brøndby, og at de vil vise det i aftenens kamp, hvor de har ryggen mod muren. I Brøndby er man optimistiske på trods af dårlige erfaringer med portugisiske hold, som man er røget ud til to gange: ”Vi har to gange før mødt portugisiske mandskaber. I 1987 tabte vi samlet til FC Porto, og i 1999 tabte vi samlet til Boavista. Det her er tredje gang. Og nu skal det være”, udtaler Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå, til EkstraBladet.

Kampen kan følges på TV3 Puls

Hvis man ikke er én af de heldige, der skal se kampen på Brøndby stadion, kan kampen også følges på TV3 Puls, hvor udsendelsen begynder kl. 18.00.

Læs også artiklen Sporting Clube de Portugal tabte 2-0 til Brøndby.