Cristiano Ronaldo, som fornyelig igen blev kåret til verdens bedste fodboldspiller, er stadig på toppen af sin aktive fodboldkarriere. Ikke desto mindre har det portugisiske fænomen allerede åbnet sit eget museum på fødeøen Madeira som en gave til sine mange fans.


Ronaldo har haft stor succes på sit klubhold. Foto: Calcio Streaming

Plads til flere trofæer

Er du på Madeira, kan du finde det nye Ronaldo museum i nummer 10 på Rua Princesa D. Amélia i Funchal. Her kan du først og fremmest se en omfattende samling af trofæer fra Ronaldo’s hidtidige karriere helt tilbage til barneårene, men for eksempel også en voksfigur af Ronaldo i naturlig størrelse.

Ronaldo beroligede ved åbningen sine fans med, at han regner med at vinde mange flere trofæer, som der også vil være plads til i museet på Madeira.

Museet er åbent mandag til lørdag fra klokken 10 til 18. Du kan finde flere oplysninger på den officielle hjemmeside her

Stærke bånd til Madeira

Ronaldo debuterede for Sporting Lissabon i 2002, hvorfra turen allerede i 2003 gik videre til Manchester United. Her blev det til tre engelske Premier League-titler, sejr i FA Cuppen og den Champions League i 2008, hvor han samme år Ballon d’Or (Verdens bedste fodboldspiller) for første gang. I 2009 lagde spanske Real Madrid et rekordstort beløb på bordet, og siden har Ronaldo slået sine folder i den spanske kongeklub, hvor det er blevet til adskillige målrekorder og titler.

Udover succesen på klubplan har Christiano Ronaldo sideløbende været en af hovedkræfterne på det portugisiske landshold, hvor han er anfører og skal stå i spidsen for holdet ved det kommende VM i Brasilien.

Trods en international karriere vidner det nye museum på Madeira om Ronaldos fortsatte stærke tilknytning til blomsterøen, hvor han stadig har familie og venner. Som vi tidligere har fortalt her på Portugal.dk, blev ideen til det nye museum blandt andet til i et samarbejde mellem Ronaldo og familien på Madeira. Ronaldos investering i Madeira rækker dog eftersigende udover hyldesten til sig selv. Således forlyder det, at nogle af foldboldmillionerne også bliver investeret i et nyt femstjernet hotel på øen.

Du kan herunder se en reportage produceret af Ronaldo’s nuværende klub, Real Madrid, om åbningen af det nye museum.

Du kan finde mere om de mange andre seværdigheder på Madeira her på hjemmesiden, hvor du også kan finde billige rejser til den smukke ø.