Den portugisiske vandrerute Rota Vicentina har netop opnået den fornemme udmærkelse "Leading Quality Trail - Best of Europe" og er dermed blevet en del af den eksklusive klub bestående af Europas bedste vandreruter.


Foto: Cláudio Franco, Creative Commons.

En af Europas bedste vandreoplevelser i Portugal

Det er den fælles Europæiske vandreorganisation ERA (European Ramblers Association), som har udnævnt Rota Vicentina til en af Europas bedste vandreruter.

ERA har – i samarbejde med Deutscher Wanderverband – udviklet et sæt europæiske kriterier for at certificere kvalitetsvandreruter. For at opnå betegnelsen “Leading Quality Trail – Best of Europe” skal vandreruten leve op til forskellige kriterier, som de fleste forbinder med gode vandreoplevelser som landskabsafveksling, godt underlag, god infrastruktur, sikkerhed, afmærkning samt ikke mindst natur- og kulturoplevelser.

Kun ruter der er mindst 50 km lange, kan komme i betragtning. En certificering gælder i 3 år og i den periode kan logoet for “Leading Quality Trail” bruges til markedsføring af ruten.

Du kan finde mere information om kvalitetsvandreruterne i Europa hos ERA

Herunder en lille appetitvækker:

Korte eller lange vandreture langs Portugals smukke kyst

Rota Vicentina består af vandrestier langs Portugals smukke sydvestlige kyst mellem fra Santiago do Cacém i Alentejo til Cabo de S. Vicente i Algarve. Ruten som blev indviet i 2012, består i dag af omkring 400 km afmærkede stier.

Du behøver ikke at vandre hele ruten, men kan nøjes med at udvælge korte etaper. Rota Vicentina er således opdelt i sektioner på mellem 15 og 25 km, ligesom der også er tilknyttet 5 korte, cirkulære ruter.

Der er derfor gode muligheder for at lave endagsture, hvor du får en chance for at opleve det autentiske landliv inde i baglandet og komme helt ud til den overraskende vilde kyst.

Ifølge organisationen bag Rota Vicentina forventer og håber man, at anerkendelsen vil skabe mere international opmærksomhed omkring Alentejo og Costa Vicentina som destination for vandre- og naturferier.

Læs mere om at vandre på Rota Vicentina