Ryanair trækker overskrifter i de danske aviser for tiden, men det er ikke kun herhjemme, at lavprisflyselskabet udvider. Til april åbner Ryanair således en ny base på Azorerne.


Foto: Citizen59, Creative commons.

Flere billige fly til Azorerne

Ryanair forventer, at de tre nye ruter fra Ponta Delgada, hovedstaden på Azorernes største ø, São Miguel‎, til Lissabon, Porto og London vil fragte 350.000 passagerer årligt og skabe grundlag for 350 lokale arbejdspladser.

Mens der kun vil være én ugentlig afgang fra Azorerne til London, bliver der daglige afgange til det portugisiske fastland. Ifølge Ryanair er selskabet desuden i forhandlinger med regeringen på Azorerne om yderligere internationale ruter og eventuelt en forbindelse til en anden af øgruppens større øer, Terceira.

Den nye base på Azorerne bliver Ryanair’s fjerde i Portugal, hvor det irske lavprisflyselskab allerede har baser i Lissabon, Porto og Faro (Algarve).

Ryanair er dog ikke de eneste, som vil udnytte at regeringen på Azorerne har åbnet op for at andre flyselskaber end de portugisiske TAP og SATA kan betjene øgruppen. Lavpriskonkurrenten easyJet annoncerede således ligeledes i slutningen af 2014, at de fra slutningen af marts vil flyve mellem Ponta Delgada og Lissabon.

Rejser til Azorerne

Ryanair har endnu ikke meddelt, om de vil åbne direkte ruter til portugisiske destinationer fra Danmark, men hvis de gør, vil det naturligvis være en oplagt mulighed for at rejse billigt til Azorerne eventuelt med et stop undervejs på det portugisiske fastland.

Du kan finde meget mere inspiration til din rejse i artiklerne her på hjemmesiden. Læs for eksempel om muligheden for at dykke med blåhajen ved Azorerne