Ryanair er måske på vej til at udvide med nye ruter til Azorerne, da de som de første har lagt billet ind på at benytte en tidligere militær flybase på Terceira.


Foto: Paul Lucas, Creative Commons.

Lavprisfly til Azorerne

Ryanair har allerede flere ruter fra det europæiske fastland til lufthavnen ved Ponta Delgada, hovedstaden på Azorernes største ø, São Miguel‎. Her er de dog ikke alene om at tilbyde tilbyde billig flyrejser, da blandt andet Airberlin og ikke mindst easyJet også betjener lufthavnen.

De er kun få år siden, at regeringen på Azorerne åbnede op for at andre flyselskaber end portugisiske TAP og SATA kunne få lov at drive rutefart til øgruppen. Ryanair var ikke sene til at se mulighederne i at tilbyde nye, billigere fly til Azorerne og oprettede en fast base i Ponta Delgada Lufthavn

Ryanair åbner ny base på Azorerne

Ifølge den portugisiske avis Correio da Manhã vil Ryanair begynde at flyve til Lajes flybasen på Terceira fra 30. oktober. Det er en mindre amerikansk militær tilstedeværelse på Azorerne, som er baggrunden for at civile flyselskaber nu får lov at benytte flybasen. Overgangen til civil lufthavn vil dog ifølge avisen først være komplet om et par år.

Rejser til Azorerne hele året

Det forlyder endnu ikke noget om, hvilke ruter Ryanair vil tilbyde til Terceira i det kommende vinterprogram. Selv hvis der ikke komme direkte forbindelser fra Danmark, kan nye ruter være interessante, hvis man eventuelt kan tage et stop i Lissabon eller Porto på vejen.

At Ryanair først begynder deres flyvninger til vinter bør ikke afskrække dig fra at tage afsted. Placeringen ude i Atlanterhavet giver Azorerne et meget mildt klima. Det er varmeste fra juni til september, men selv her bliver det ikke ubehageligt varmt – typisk ikke over meget over 25 grader. Om vinteren er det ofte over 15 grader om dagen og trods jævnlig nedbør er der betydeligt flere solskinstimer end i Danmark.

Du kan finde meget mere information om seværdighederne på Azorerne her på hjemmesiden. Læs for eksempel om muligheden for at opleve en vulkan indenfra på netop Terceira.

Tag ned i vulkanens indre på Azorerne