Portugal byder udover et solrigt klima, spændende seværdigheder og smuk natur også på god værdi for pengene. Nye tal fra EU's statistikorganisation viser, hvor meget mere du får for dine penge på en ferie i Portugal.


Den portugisiske hovedstad, Lissabon, fremhæves ofte som en af de billigste europæiske hovedstæder at holde ferie i. Foto: Robert S. Donovan, Creative Commons.

Det perfekte rejsemål for prisbevidste

For os danskere er Eurostat’s seneste sammenligning af forbrugerpriser i EU umiddelbart ubehagelig læsning. Eurostat, som indsamler statistik fra de forskellige nationale statistikorganisationer, fremhæver således Danmark som EU’s dyreste land (2013 priser) med et prisniveau, der ligger på 140 % af EU-landenes gennemsnit (100).

Rejser du som dansker på ferie i Portugal, vil prisniveauet på kun 86 % af EU-gennemsnittet derfor være noget som kan mærkes på pengepungen.

At Portugal er et perfekt rejsemål for den prisbevidste turist illustreres ved at især priserne på mad og overnatning er lavere i Portugal, hvilket typisk er nogle af de største poster i rejsebudgettet. Sammenlignet med EU-gennemsnittet ligger priserne for restauranter og hoteller i Portugal således kun på 77 %, mens Danmark er helt oppe på 149 %.

Du kan selv læse Eurostat’s prissammenligning her

Rejser til Portugal

Det er ikke første gang, at Portugal som ferieland gør sig bemærket for at tilbyde meget kvalitet for pengene. Som vi tidligere har beskrevet her på hjemmesiden, er både Porto og Lissabon de senere år således blevet fremhævet som nogle af Europas bedste destinationer for storbyferier blandt andet i kraft af det lave prisniveau.

Lonely Planet har for eksempel udpeget Porto som en af de destinationer i verden, hvor du får mest ud af dine feriepenge.

Du kan læse meget mere om rejser til Portugal og få gode tips til de bedste seværdigheder her på Portugal.dk