Placeret imellem vingårde over Douro floden i nærheden af Pinhão i Portugal, er den fortryllende landsby Sabrosa et søvnigt sted med et væld af huse fra det 15. århundrede.


Udsigt over Douro dalen. Kilde: Bernt Rostad

Seværdigheder i Sabrosa

Sabrosa er populær for sin fyldige rødvin, fremstillet lokalt på Adega Cooperativa vinfabrikken.

Besøgende i Sabrosa kan se huset, hvor den opdagelsesrejsende Ferdinand Magellan (1480-1521) boede engang. Et skib fra hans flåde på fem (ført af baskeren Juan Sebastian de Elcano) var det første til at foretage en verdensomsejling (1519-22). Magellan, hvis rigtige navn er Fernao de Magalhaes, blev dræbt af indfødte på Philippinerne.

Oplevelser i nærheden af Sabrosa

Vila Real nordvest for Sabrosa er en stor by på kanten af Tras-os-Montes regionen. Den er et besøg værd bl.a. for sin gotiske katedral samt det maleriske Mateus Palads og det lusitansk/romerske stentempel tæt på. Pinhão, 15 km syd for Sabrosa, befinder sig i hjertet af Douro dalen, og på det sted, hvor jorden og de klimatiske forhold er optimale for produktion af den bedste portvin. På den højre flodbred, som en smal stribe fladt land, vågner Pinhão til live med aktivitet og festivitas under druehøsten om efteråret.