Placeret ved en turkisfarvet bugt 40 km syd for Lissabon ligger Sesimbra som en attraktiv fiskerby og et populært turistferiested. Beskyttet mod nordenvinde af Serra da Arrábida bjergskråningerne blev Sesimbra først besat af romerne, og senere af maurerne.


Parte da marginal de Sesimbra. Kilde: Sacavem

Sesimbras fiskerestauranter

Folk fra Lissabon flokkes i Sesimbra i weekenderne for at spise på de mange fiskerestauranter ved havnefronten, efter at have gået en afslappende aftentur langs promenaden.

Seværdigheder i Sesimbra

Med udsigt over havet og de spraglede fiskerbåde i bugten står miniaturefortet Sao Teodósio, der blev bygget i det 17. århundrede for at forsvare Sesimbra mod pirater.

Inde i Sesimbra indeholder Misericórdiakirsen fra det 15. århundrede et maleri af Nossa Senhora da Misericórdia, som kan tilskrives Gregório Lopes (1490-1550). 250 meter over byen står det restaurerede fem-tårns middelalderslot, oprindelig et maurisk fæstningsværk, som blev erobret af Afonso Henriques i 1165. Indenfor slottets mure findes Santa Maria kirken, som kan dateres tilbage til det 12. århundrede.

Oplevelser i nærheden af Sesimbra

12 km vest for Sesimbra ligger det flade forbjerg Cabo Espichel, et helt fortryllende sted med storslået udsigt mod nord til Lissabon og Tejoflodens munding. Flankeret på begge sider af pilgrimslogier står den vejrbidte Nossa Senhora do Cabo kirke, bygget i 1701, med barok malerkunst og et loft med kalkmalerier. Kort tids kørsel fra Sesimbra mod øst kommer man til den smukke lille bugt Portinho da Arrábida, et af de mest maleriske strandområder i Portugal.