I forhold til byens størrelse har Aveiro en del at byde de besøgende på, og rejser man i Midtportugal, bør man lægge vejen forbi byen og dens strande.


Katedralen i Aveiro. Kilde: Thomas Hirsch

Aveiros kanaler

I Aveiros centrum får man en fornemmelse af at byen en gang var en vigtig havneby. Med kanaler og fladbundede både kaldet moliceiros, der også blev brugt på lagunen til at indsamle tang og minder om gondoler, kan Aveiros gamle bydel godt lede tankerne hen på Venedig.

Katedralen i Aveiro

Aveiros katedral har en pæn facade i barok stil og kirkens indre gør et behageligt omend ikke imponerende indtryk på besøgende. Kirken stammer egentligt helt tilbage fra 1432, men er restaureret mange gange siden, og ikke meget af det ydre er originalt længere.

Convento de Jesus i Aveiro

Klosteret Convento de Jesus har et flot interiør, som hovedsageligt stammer fra det 17. og 18. århundrede. Her er også flotte broderier, der stammer fra tiden hvor Portugals broderiskole lå i Aveiro.

I klosteret ligger også byen museum, som primært er dedikeret Santa Joana, der boede i klosteret til sin død i 1490 og hvis imponerende marmorkiste står i klostrets kapel.

Strandene ved Aveiro

Adskilt fra Aveiro af lagunen ligger to ferieområder på strandene Barra og Costa Nova. Begge er let tilgængelige med bil eller offentlig transport og tilbyder bådture på havet og i lagunen. Barra er også kendt for at have verdens 3. højeste fyrtårn og har lidt flere restauranter, barer og mere natteliv end Costa Nova.

Lidt nord for Aveiro ligger mindre befærdede sandstrande som Sao Jacinto og Torreira.