Coimbra er en af de byer i Portugal, der tilbyder sine besøgende flest seværdigheder.


Botanisk Have ved Coimbra universitet. Kilde: Karine et Cyril

Universidade de Coimbra

Den vigtigste attraktion, og vel den vigtigste institution overhovedet i Coimbra, er universitetet. Det er verdens ældste universitet, åbnede dørene allerede i 1209 og har siden sikret en lind strøm af lærde mennesker. Universitetet i Coimbra har i dag et internationalt præg med studerende fra mere end 70 lande, og er også hjemsted for Portugals næstvigtigste bibliotek. Der er også studenterfestivaler og Fado i forbindelse med universitetets aktiviteter.

Coimbras katedraler

Coimbra har en perlerække af smukke middelalderkirker, og ikke mindst Coimbras to katedraler er et besøg værd. De ligger i den gamle bydel, som man når gennem Arco de Almedina. Den ældste, Se Velha, er fra 1170, og man kan som regel overtale en studerende til en guidet tur mod en skilling. Dens indre er holdt i en simpel stil. Den nye, Se Nova, er fra det 17. århundrede og mere udsmykket.

Igreja da Santa Cruz i Coimbra

Endnu mere rigt smykket er kirken Santa Cruz, der frembyder eksemplarisk portugisisk manuelin-arkitektur, der stammer fra en ombygning af kirken i det 16. århundrede. På det tidspunkt lå der en berømt skulptørskole i Coimbra, der hjalp med kirkens restaurering.

Quinta das Lagrimas

Nu luksushotel Quinta das Lagrimas var tidligere et palads de kongelige brugte under jagtferier. Stedets haver var scene for en af Portugals tragedier a’la Romeo og Julie.

Coimbras botaniske have

Portugals største botaniske have ligger i Coimbra, og den er blandt smukkeste i hele Europa. Haven, der er fra slutningen af det 18. århundrede, er forbundet med byens naturhistoriske museum, som er interessant for hele familien.

Portugal dos Pequenitos i Coimbra

En populær attraktion blandt børnefamilier er lilleput-verdenen, Portugal dos Pequenitos. Her er huse, paladser og slotte fra hele Portugal udstillet i miniatureform.

Conímbriga uden for Coimbra

Lidt mere end ti kilometer fra Coimbra ligger de blotlagte ruiner fra den romerske by Conímbriga, der kan spores tilbage til 200 f. Kr. Et tilstødende museum udstiller interessante objekter fra romertiden.

Montemor-o-Velho

Vest for Coimbra skyder den befæstede by Montemor-o-Velho op af et ellers fladt landskab. Byens slot, der er fra det 14. århundrede, dominerer billedet, og området har væreet beboet siden 2000 f. Kr.

Serra da Estrela nationalpark ved Coimbra

Fra Coimbra kommer man også nemt ud til Portugals største nationalpark, Serra da Estrela via hovedvejen N17.