Faro har meget at tilbyde den besøgende, for både romere, maurere og katolikker har sat aftryk på byen. Maurerne blev i 1249 sat på porten i Faro som det sidste sted i hele Portugal.


Palacio escopal i Faro. Kilde: MJJR

Faros katedral

I dag dominerer den katolske periode Faros centrum, men Faros katedral er faktisk bygget oven på en moske, der igen i sin tid blev bygget oven på en romersk bygning. Katedralen er ret særpræget set udefra, men også dens indre er interessant – særligt kapellet er meget velholdt.

Nossa Senhora do Carmo – Faros gyldne kirke

Faro har mange kirker, men Nossa Senhora do Carmo adskiller sig ved sit inventar, der i vid udstrækning er belagt med guld. Kirken har derfor fået tilnavnet ‘den gyldne kirke’.

Faros Capela de Ossos – knoglekapellet

Kirken byder på mere end guld, for bag den i kapellet kan alle med hang til det makabre få sig en speciel oplevelse. Kapellets vægge er nemlig bygget op af skeletter og kranier fra mere end 1000 munke.

Stranden ved Faro

Paria de Faro er en lang, sandet strand, der ligger få kilometer fra Faros centrum. Den byder på det hele, men vil man have tingene lidt mere for sig selv, er der også masser af mindre strande i nærheden på de små øer, der ligger rundt omkring i floden Formosas udmunding ved Faro.

Seværdigheder omkring Faro

I umiddelbar nærhed af Faro ligger landsbyen Estoi, der stadig har en mere landlig og oprindelig portugisisk stemning end de mere turistede feriesteder i nærheden. Landsbyens hovedattraktion er et lyserødt palads, Visconde de Estoi, med nogle meget flotte og velholdte haver.