Lagos er fuld af seværdigheder: Arkitektoniske perler, der fortæller byens interessante historie og strande, der giver mulighed for helt at koble fra og slappe af, og som er umiddelbart tilgængelige for den, der rejser til byen.


Lagos´ bymur. Kilde: Valter Jacinto

Fester i Lagos

Lagos´ seværdigheder inkluderer også et aktivt natteliv og et varieret udbud af gode restauranter.

Lagos har altid været en levende og glad by, og festivaler, barer og god mad hører stadig til dagens orden. Man fornemmer de glade dage, hvor byen var centrum for nogle af verdenshistoriens afgørende ekspeditioner.

Loppemarkedet i Lagos

I centrum af Lagos i de snævre, gamle gader ligger det fascinerende loppemarked, der summer af liv og lokal aktivitet. Her ligger også byens Kulturcenter, der har forskellige udstillinger og aktiviteter i løbet af året.

Bymuren omkring Lagos

Lagos’ gamle bymure er forholdsvis velbevarede, selvom jordskælvet i 1755 lagde store dele af byen ned. De står nu som en påmindelse om Lagos’ tidligere kolossale betydning.

Lagos’ Igreja de Santo António

En af de få kirker i Lagos, der overlevede jordskælvet, er Igreja de Santo António. Her deltog Dom Sebastião efter sigende i sin sidste masse inden den tragiske ekspedition, der kostede ham livet. Kirken er udsmykket med guld fra ekspeditionerne til Brasilien og er derfor endnu et vidnesbyrd om Lagos’ store fortid.

Strande ved Lagos

Praia Dona Ana er en af de vigtigste strande nær byen og i det hele taget er strandene ved Lagos blandt byens absolut vigtigste attraktioner.

Vil man gerne have lidt mere plads for sig selv, kan man besøge stranden Meia Praias øst for byen – selvom strandene syd for byen generelt opfattes som flottere og mere eksotiske, fordi vandet her over tusinder af år har skåret sig ind og klipperne og dermed skabt mange små, afskærmede strande. Et godt eksempel på en sådan “privat” naturstrand er Praia Dona Ana.