Seværdighederne ligger tæt på Terceira. Over hele øen findes religiøse monumenter og kapeller, som er interessante på grund af deres farverige facader.


Indgangen til vinmuseet på Terceira.

Fantastisk udsigt over Terceira

Monte Brasil, som er klassificeret som et beskyttet landskab, udgør et rekreativt område, hvorfra man har en fantastisk udsigt over havet og byen. På området ligger Sao Joao Baptista do Monte Brasil – et fort med en stor, forstærket mur på fire km.

Terceiras Algar do Carvao-grotter

Algar do Carvao er berømt for sine grotter, som kan være op til 100 m dybe. Disse spektakulære grotter indeholder stalaktitter, stalagmitter og en underjordisk sø. En række af disse grotter er af særlig interesse for videnskabsfolk.

Praia da Vitoria – Terceiras strandby

Praia da Vitoria er en ung by med en af de mest populære strande på Azorerne. Byens kirker og kapeller er også af arkitektonisk interesse.

Terceiras vinmuseum

I Biscoitos kan man besøge Azorernes eneste vinmuseum. Dette museum, som blev indviet i 1990, viser vinproduktionen, som den foregår på Azorerne.

Tyrefægtning på Terceira

Terceira tyrefægtning er berømt over hele verden. Tyren bliver simpelthen sluppet løs, tøjret med et langt reb, hvor en gruppe mænd holder den under kontrol. Tyren kan stort set løbe rundt over det hele, og en række komiske situationer opstår, når mænd og kvinder både prøver at drille tyren og løbe væk fra den. Alvorlige skader er meget sjældne, men kan dog forekomme. Tyrefægtning på Terceira finder typisk sted mellem 1. maj og 30. september.