Engang en rig og magtfuld by, men i dag er Silves en søvnig by, der ligger ved udløberne af Serra de Monchique bjergene. Den menes at være grundlagt af fønikerne, og katedralen og ruinerne af det røde sandstensslot minder besøgende om Silves´ rige og driftige mauriske fortid, som sluttede efter en tremåneders belejring anført af Kong Sancho I i 1189.


Silves by. Kilde: Husond

Arabisk fortid

I maurernes tid var Silves kendt som Xelb, hovedstad i Al-faghar, Algarves mauriske provins. Silves´ 30.000 indbyggere ”talte rent arabisk, forfattede poesi og var elegante i væremåde og tale”, ifølge den arabiske forfatter Idrisi.

Slottet i Silves

Silves kan prale af at have det bedst-bevarede slot i Algarve. Bygget på pladsen, hvor Palace of the Verandahs fra det 11. århundrede lå, dominerer slottets tårnmure byen og byder på panoramaudsigt over den omkringliggende egn. Silves´ gotiske katedral fra det 13. århundrede, der er bygget på pladsen, hvor der tidligere lå en moské, indeholder nogle korsridder- gravkamre og en jaspisstatue af Jomfru Maria, som anses for at kunne dateres tilbage til det 14. århundrede. Det arkæologiske museum neden for bjerget huser sten- og jernalderredskaber og kirurgiske instrumenter fra det 5., 6. og 7. århundrede.

Bad i stor kunstig sø og besøg Algarves smukkeste landsby nær Silves

Ca. 10 km nordøst for Silves er Barragem do Arade, én af Algarves største kunstige søer.

Besøgende på dette fredfyldte sted kan svømme, nyde den medbragte mad eller leje en kano for en eftermiddag. Sao Bartholomeu de Messines tæt på er en stille landsby med en gammel sognekirke. Alte, 28 km øst for Silves, er beskrevet som Algarves smukkeste landsby. Byen er også berømt for sit levende lørdagsmarked og folkedansertraditioner.

Udforsk huler og grotter i nærheden af Silves

Klipperne ved Ponte da Piedade 3 km fra Lagos, der ved naturens hjælp har dannet tunneler, buer og grotter, viser folk, der besøger regionen, en hel marine fantasiverden. Lang tids kørsel mod vest fra Lagos er Sagres, en by som er bedst kendt for sine forbindelser til Prins Henrik Søfareren, hvis simple mål var at anspore mænd til at opdage Afrika, Indien og Det fjerne Østen.