Den idylliske by Sintra, beliggende en halv times kørsel nordvest for Lissabon, har siden middelalderen været et inspirerende centrum for mange intellektuelle, digtere og kunstnere.


Udsigt til Palácio Nacional de Sintra. Kilde: Delatorre

I Sintra havde de kongelige desuden deres sommerresidens, hvilket også tiltrak tidens adelige og kulturelt interesserede fra hele Europa. Sintra er fortsat en charmerende og romantisk by, omgivet af et dejligt og frodigt bjerg, hvor der findes planter hentet fra hele verden, som her stortrives.

Seværdigheder og kultur i Sintra

Et must for rejsende til Lissabon er uden tvivl en udflugt til denne by, der med sin varme inspirerede Hans Christian Andersen, da han opholdte sig i byen i 1886. Udover en seværdighed uden magen er Sintra et kært udflugtsmål for rigtig mange portugisere, der her finder ro, og slapper af i en symbiose mellem den enestående natur og den yndige historiske by. Trods sin lille størrelse er Sintra et dynamisk kulturelt centrum året rundt p.g.a. af dens to smukke slotte – Palácio da Vila og Palácio da Pena. Desuden bliver man fristet til at deltage i de spændende arrangementer som i f.eks. Sintras Musik Festival i juni og juli, udstillinger og markeder. Desuden har Lissabons officielle turisme-organisation Turismo de Lisboa for nyligt annonceret, at de satser stærkt på, at denne perle fremover bliver markedsført som regionens nye turistattraktion under betegnelse ”Sintra – Romatikkens by”.

Ny festival i Sintra

I år vil en hel ny begivenhed indvies og berige byen kulturelt. Fra d. 11.-13. november vil der i Olga Cadavals kulturelle centrum afholdes Sintras Første Internationale Litterære Fest (FLIS). Arrangementet er inspireret af det brasilianske arrangement ”Festa Literária Internacional de Paraty”, som er en af verdens betydeligste på området, og sidste år modtog over 20.000 besøgende.
Sintras udgave vil modtage ca. 30 gæster der vil drøfte litteraturens mange varierede dimensioner – journalisme, humor, sociologi, m.m. Publikum vil være velkommen til at deltage i alle debatterne. Udover det vil der i forbindelse med arrangementet være bl.a. en boghandler, samt litterære cafeer.
Formålet er at forvandle Olga Cadaval Kultur Centrum til et åbent og dynamisk kulturelt mødested ved at promovere diverse spændende arrangementer mellem foredragene. Flere kendte portugisiske forfattere har allerede annonceret deres deltagelse i arrangementet, men der er på nuværende tidspunkt ved at blive sendt invitationer til velkendte internationale forfattere.

Herunder kan du se en video med billeder fra det smukke Sintra.

Læs mere om Centro Cultural Olga Cadaval i Sintra her.